Türkiye Yazarlar Sendikası

Pazartesi, Haziran 01, 2020

Please update your Flash Player to view content.

Arama

Site Çeviri

Turkish English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Kimler Çevrimiçi

Şu anda 7 ziyaretçi çevrimiçi
Anasayfa TYS Basın Duyurusu "Tam Bağımsız Türkiye, Kahrolsun Emperyalizm, Kahrolsun Faşizm, Yaşasın İşçiler!"

Hepimizin sağlığını tehdit eden salgın günlerine,  halka  ve emekçilere yönelik saldırılar eşlik ediyor. Yüz milyonlarca işçi yeterli önlem alınmadan çalışmaya zorlanıyor. Tüm dünyada üçyüz milyon emekçinin işini yitireceği açıklanıyor. İşçi ve emekçilerin Uluslarası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olan 1 Mayıs pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de sokağa çıkmanın yasak olduğu koşullarda kutlandı.

6 Mayıs, darağacındaki son sözleri "Tam Bağımsız Türkiye, Kahrolsun Emperyalizm, Kahrolsun Faşizm, Yaşasın İşçiler!" olan üç devrimcinin idamlarının 48. yıldönümüdür. Halklar arasında savaşın değil, dostluğun, yardımlaşmanın artması gereken bir süreçten geçiyoruz.

Faşizmin yenilgisinin 75. yıldönümünü bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren bütün insanların anısında,  saygıyla selamlıyoruz.

Türkiye Yazarlar Sendikası

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI