4 Mayıs 2024

I. ANKARA ÖYKÜ GÜNLERİ

I. ANKARA ÖYKÜ GÜNLERİ

Türkiye Yazarlar Sendikası, değerli öykücülerimizden Özcan Karabulut’un emek ve girişimiyle uzun yıllar sürdürdüğü Ankara Öykü Günleri’ni Türkiye Yazarlar Sendikası 1. Ankara Öykü Günleri olarak yeniden başlatmaktadır.

Geçmişteki Ankara Öykü Günleri’nin devamı olacak bu günler, usta öykücülerle genç öykücülerin okurlarıyla buluşacağı, birlikte olacağı günler olacaktır.

Her yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın ardından gelecek olan öykü günleri, emekle ve emekçinin bayramlarını sürdüreceği günlerin coşkusunu taşıyacaktır. Karanlığı aydınlığa, her türlü baskılarla yasağı özgürlüğe, kışı yaza dönüştürecek öykülerle.

Öykü candır, canandır. Dosttur arkadaştır. İnsandır, insanlıktır öykü. Yaşamdır, yaşamı eşitçe paylaşmaktır. Dünyanın bütün öykücüleri bunu bilir, bunu söyler.

Mutluluğun resmini çizer, çizebilir öykü.

Türkiye Yazarlar Sendikası 1. Ankara Öykü Günleri, düşünce ve ifade özgürlüğünün insan hak ve özgürlüklerinin yaşayacağı/yaşatılacağı bir yer, öykünün, öykücülüğün dünü, bugünü ile gelişim ve geleceğinin tartışılacağı açık bir alan olacaktır.

Türkiye Yazarlar Sendikası 1. Ankara Öykü Günlerinin hepinize kutlu olsun!

Adnan Özyalçıner
Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı