27 Nisan 2024

ŞAİRLER KADIKÖY’DE BULUŞTU!

Türkiye Yazarlar Sendikası’nın (TYS) düzenlediği 50. Yıl “Edebiyat Matineleri” serisinin ikinci etkinliği, 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle şairler önce sokakta buluştu.

Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 15.00’de başlayan etkinlikte, TYS Başkanı Adnan Özyalçıner’in açılış konuşmasının ardından, Dünya Şiir Günü Bildirisini kaleme alan Arife Kalender bildiriyi okudu. Danimarkalı şair Niels Hav’ın şiirlerinin ve Danimarka PEN Başkanı Mads Julius Elf’in kutlama mektubunun okunmasıyla devam eden programda, sunucu Nuray Gök Aksamaz’ın  Gülten Akın, Sennur Sezer ve Melisa Gürpınar gibi şairlerin eserleri seslendirdi. Sendikamız üyeleri şairler “Dilruba Nuray Erenler, Nur Saka, Ümran Ünlü, İkbal Kaynar, Fügen Kıvılcımer, Fatma Başural, Ümit Öztürk, İnci Ponat, Melahat Babalık”  şiirlerini okudular.

Etkinlik, Tiyatro Simurg’un “Dizelere Sıkışan Kadınlar” adlı performansı ve Onur Toparlak’ın müzikleriyle son buldu.