26 Nisan 2024

PEN International’ın Yeni Başkanı Burhan Sönmez’i Kutluyoruz

Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Burhan Sönmez’in PEN International Başkanı seçilmesinden dolayı mutlu ve gururluyuz.

Kuzey (2009), Masumlar (2011), İstanbul İstanbul (2015), Labirent (2018), Taş ve Gölge (2021) adlı yapıtlarıyla kırktan fazla dilde okunan, pek çok değerli ödüle layık görülen Sönmez, bir insan hakları avukatı ve PEN International yönetim kurulu üyesi olarak gösterdiği çabayla insanlığa umut olmuştur. Bu yeni göreviyle, Türk ve Kürt edebiyatlarının dünyaya ulaşmasında, dünya dillerinin nitelikli yazarlarının temsil edilmesinde, PEN’in eşitlikçi, demokratik, düşünce ve ifade özgürlüğüne dayalı siyasi etkinliğinin yükselmesinde önemli katkıları olacağına inancımız tamdır. Kendisini kutlar, başarılar dileriz.

Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu

Karaoğlan Gençlik Merkezi Ihlamurdere Cad. No: 50/5 Beşiktaş/ İstanbul80700