27 Nisan 2024

2024 Çukurova Ödül Kitabı Yayınlandı!

Çukurova Sanat Girişiminin bu yıl ki ödülünü sendikamıza verdi.
Türkiye Yazarlar Sendikası olarak teşekkür ediyoruz.

2024 Çukurova Ödülü sahibi Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) için hazırlanan kitap Çukurova Sanat Girişimi’nin (ÇSG) web sitesinde yerini aldı.

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner ile iki farklı söyleşinin bulunduğu kitapta Sunu Yazısını Çukurova Sanat Girişimi Kurucusu gazeteci yazar Çetin Yiğenoğlu yazdı. Belgelerle TYS Tarihçesi, TYS Yayınları, Fotoğraflarla TYS, TYS Adana Temsilciliği ve Çukurova Fuar etkinlikleri gibi bölümlerin yer aldığı kitaba aşağıda adları yazılı 19 şair ve yazar birer yazı ile katkıda bulundu.

Çetin Yiğenoğlu, Yaşar Öztürk, Suna Aras, C. Hakkı Zariç, Nalan Çelik, Güney Özkılınç, Nisa Leyla, Yaşar Erkmen, Dursaliya Şahan, Nuray Gök Aksamaz, Öner Yağcı, Nedime Köşgeroğlu, Nazmi Bayrı, Zerrin Taşpınar, Feyza Hepçilingirler, Hasan Öztoprak, Gülsüm Cengiz, Nükhet Eren, Cemil Okyay.

Bu kitapların PDF’si de ÇSG’nin web sitesinde (cukuruvasanatgirisimi.com) yer alıyor.

Daha önce Çukurova Ödülü alarak haklarında kitap yapılan sanatçılarla bilim insanlarının isimleri şöyle:

Nihat Ziyalan (2009), Taha Toros (2010), Ayla Kutlu (2011), İpek Ongun (2012), Prof. Dr. Erman Artun (2013), Ülkü Tamer (2014), Yaşar Kemal (2015), Mehmet Aksoy-Necah İbrahim (2016), Haluk Uygur (2017), İsa Çelik (2018), Nedim Gürsel (2019), Tariq Ali (2020), Dil Derneği (2021),Mehmet Özdoğan (2022),Feyza Hepçilingirler (2023)

Bu vesile ile bir toplumun güç kaynağının edebiyat olduğunun bilinciyle ülkemizin gereksindiği düşünsel, yazınsal, kültürel, siyasal birikim konusunda tarihe not düşüren çalışmalar yapan Türkiye Yazarlar Sendikası’nın 50.yılı kutlu olsun.

Kitabı buradan edinebilir ve okuyabilirsiniz.

CGS.2024.ODUL.KITABI