27 Nisan 2024
Basın DuyurusuDuyurular

İran Halkının Özgürlük Mücadelesini Selamlıyoruz

İran’da Mehsa Emini adlı 22 yaşındaki genç bir kadının polis tarafından dövülerek öldürülmesinden sonra İranlı genç kadınlar ayağa kalktı. Molla rejimi ise Emini’nin katillerini yargılayıp cezalandıracağına cinayeti protesto eden ve özgürlük isteyen genç kadınların eylemlerini şiddet ile bastırmayı ve “dış güçler ülkemizi karıştırmak istiyor” demagojisine sarılmayı tercih etti.

Polis terörü ile daha birçok kadın yaşamını yitirdi. Protesto gösterileri belli başlı kentlere yayıldı. Gösterilere üniversiteli gençler katılmaya başladı ve eylemler ortaokullara kadar indi.

Eylemciler kırk yıldır uygulanan baskılara karşı “artık yeter” diyor.  Basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü yok ediliyor.

Molla rejimini eleştiren, özgürlük isteyen başta yazar, sanatçı ve aydınlar hapsediliyor, öldürülüyor.

Elbette, bu karanlık, baskı ve zulüm düzeni sonsuza kadar sürmez.

Kadınlar, gençler ve işçiler özgürlük mücadelesinin başında.

Kalbimiz İran’da baskılara ve zulme karşı direnenlerle atmaktadır.

Başta kadınlar olmak üzere İran halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini selamlıyor ve destekliyoruz.

Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu

Saç Bayrağı

Ey molla, senin yıllardır saçını yerlerde süründürdüğün kadın, bak nasıl saçını bayrak edip özgürlük rüzgârları estiriyor.

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner