16 Mayıs 2024
Yazarlar

Osman Saffet AROLAT

Osman Saffet Arolat 1942 yılında Ankara’da doğdu. Şair Ali Mümtaz Arat’ın oğludur. Arolat, ilk ve orta öğrenimini bu kentte tamamladıktan sonra yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nde yaptı. Üniversite yıllarında gençlik hareketlerinin içinde yer aldı. Eylemlere katıldı; broşürler ve afişler hazırladı, sendika gazeteleri çıkardı.

1962 yılında amatör olarak Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe başladı. 165’ten itibaren profesyonel olarak gazetecilik yaptı.

Bir dönem ANT dergisinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Yazıları nedeniyle yargılanarak tutuklandı. Uzun yıllar haber ajanslığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk gibi işler yaptı.  Dünya Gazetesi’nde Yayın Yönetmenliği yaptı.

Anılarını Babıâli Anılarım ve Bir Gençlik Liderinin Anıları 1959- adlı kitaplarında bir araya getiren Osman Saffet Arolat, halen Dünya gazetesinde yazılar yazmayı sürdürüyor.