9 Mayıs 2024
Yazarlar

Faik AKÇAY

Araştırmacı yazar Faik Akçay, 15 Ekim 1944, Cumhuriyet köyü / Ordu doğumlu. Gerce Köyü İlkokulu, Perşembe İlköğretmen Okulu, Ordu Lisesi (dışardan), İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu mezunu. İÜ İletişim Fakültesinde Halkla İlişkiler ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde yüksek lisans öğrenimlerini tamamladı. Yüksek lisans tezleri: 1. Türkiye’de İlköğretim Sorunu”. 2. “Türkiye’de Azınlık ve Yabancı Okulları”. Çeşitli şehirlerde öğretmenlik ve idarecilik yaptı. İstanbul’da öğretmenliğini sürdürüyor.

İstanbul’da Çağdaş Ekonomi, Türkiye Basın Ajansı, İğne dergilerini çıkardı. Çeşitli gazetelerde çalıştı, bazılarının yazı işleri müdürlüğünü yaptı. TYS, CHP, EĞİT-DER, Sanatçılar Birliği gibi çeşitli kuruluşların üyelik ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Yazıları Milliyet, Cumhuriyet, Yeni Ortam, Aydınlık, Özgür Gündem vd. gazeteler ile Yeni Forum, Somut, Gerçek Sanat, Berfin Bahar, Gençlik Yolu gibi çok sayıda dergide yayımlandı.

ESERLERİ

(Araştırma-Derleme):

Cıvıltılar Çağlayanı (şiir seçkisi, 1973), Zeytinburnu Gerçek Yönleriyle Bir Gecekondu Kenti (1974), Gülmeceler (1979).