9 Mayıs 2024
DuyurularYazar DuyurusuYazarlar

Hakan TUNCAL

Yazar Hakan Tuncal, 1972 yılında İstanbul’da doğdu. Tüm öğrenim hayatı İstanbul’da geçti. Son olarak Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1994 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul’da Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak MEB bünyesinde çalışmaya başladı. 2004-2009 yılları arasında Bakanlıklar Arası Ortak Kültür Komisyonu tarafından Kazakistan’da görevlendirildi. Burada, çeşitli devlet üniversitelerinin Türkoloji bölümlerinde ve Büyükelçiliğe bağlı Türkiye Türkçesi Eğitim Öğretim Merkezinde yabancı dil olarak Türkçe dersleri verdi. Bu görevi sırasında “Türkçe Öğrenen Yabancılar İçin Rusça Açıklamalı Fıkralar, Anekdotlar, Öyküler” adlı bir kitap yayınladı. 2009 yılında yurt içi göreve döndü. Yine İstanbul’da MEB’e bağlı okullarda edebiyat öğretmenliği yapmaya başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir. İnternet haber sitesi etelgraf.com yazarlarındandır.

Bir dönem Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası İstanbul 1 Nolu Şubede Eğitim Sekreterliği görevinde de bulunmuştur. Eğitim Sen, ve Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir.

• Eserleri:
  • Katya, Bir Fenerbahçe Romanı, 175 sayfa 15 yaş ve üzeri