29 Nisan 2024
DuyurularYazar DuyurusuYazarlar

Deniz Ayfer TÜZÜN

BİYOGRAFİ

Yazar Deniz Ayfer Tüzün, 21 Aralık 1969’da İstanbul Üsküdar’da doğdu. İlk, orta, lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okudu. 1993 – 2015 yılları arasında profesyonel iş hayatında bulundu.

1980’li yıllarda Tolga Aşkıner Tiyatrosu’nda tiyatro ile tanıştı. 1990’lı yılların ortalarında bir otomotiv firmasının eğitimlerinde “Halkla İlişkiler ve Diksiyon” dersleri vermenin yanı sıra İtalyanca Teknik Spect çözümlemeleri yaptı.

Şiir yazmaya 2007 yılında başladı. İlk olarak 2014 yılında özel bir gecede sahnede kendi şiirini seslendirerek, edebiyat dünyasıyla daha da yakınlaştı. Bir yıllık süreçte geniş bir edebiyat emekçisi topluluğunu bir araya getirdi ve 12 Ekim 2015’de Cumba Kültür Sanat Platformu’nu kurdu.

Cumba K.S.P.’nin kurulmasıyla birlikte, platform bünyesinde şiir etkinlikleri, imza günleri, söyleşiler, paneller, sanat şenlikleri, resim ve fotoğraf sergileri gibi pek çok etkinliğin başlamasına öncülük etti. Halen devam eden bu etkinlikler dizisinin genel koordinatörlüğünü, sunumlarını ve sürdürücülüğünü üstlendi ve üstlenmeye devam ediyor.

2017 yılında yine platform bünyesinde, ev kadınlarından oluşan Cumba/Hane Kadın Tiyatro Topluluğunu kurdu ve kendi yazdığı oyunlarda bu kadınlara rol vererek, toplumun güç tarafındaki kadınlara hareket alanı sağladı. Ayrıca tiyatro topluluğu ile birlikte sadece edebiyat alanında değil, tiyatro ile de sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. Aynı süreçte Emekçi Kadın Grubunu da kurarak, toplumsal değer ve ilkeleri doğrultusunda inandığı sanat ve kadın paralelinde geniş bir çalışma yelpazesi oluşturdu.

Şiirlerini serbest tarzda ve öyküsel bir dille yazan Tüzün, öykü ve tiyatro oyunlarında da halkın içinde var olan konu, olay ve temalara değinmektedir.

2022 yılından bu yana Türkiye Yazarlar Sendikası Burhaniye Temsilcisi de olan Deniz Ayfer Tüzün aynı zamanda Cumba K.S.P. Başkanlık, Cumba/Hane Kadın Tiyatro Topluluğu’nun oyun yazarlığı ve yönetmenliği ve Cumba Fanzin’in Genel Yayın Koordinatörlüğü görevlerini de sürdürmektedir.

Eserleri

Tanrı ile Kaptan (Şiir, 2016)

Ve (Şiir, 2018)

Devrim, Kalem, Park (Şiir, 2020)