19 Nisan 2024
Yazar Duyurusu

SON DESTANCI SONSOZLUKTA…

Çukurova’nın sazlıkları, bükleri, fundalıkları, meşelikleri, ören yerleri, pamuk kozaları, buğday başakları Büyük Usta’nın büyülü soluğuyla serinleyemeyecek artık.
Ne diyordu? “O güzel insanlar, o güzel atlara binip gittiler.”
Ancak o hep burada olacak.
O “güzel adam”ın “sözcük atı”, edebiyatımızın bozkırlarında, dağlarında, vadilerinde, ovalarında, koyaklarında, ırmak boylarında, dere yataklarında sonsuzca gezinip duracak.
Kendi deyişiyle o, “İnce Memed” gibi bu yeryüzünün “mecbur insan”ı olmayı hep sürdürecek.
Onun dil ve vicdan birikimi, bu ülkenin karanlık göklerini gündüz gece ışıtacak.
Sendikamızın kurucu başkanı, ilk başkanı olarak yazarların örgütlü savaşımı için, halkının özgürlüğü için verdiğin emeği de unutmayacağız.

Işıklar ve sözcükler içinde uyu Koca Usta!

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI

Değerli Yazarımız,
Başkanımızı 2 Mart Pazartesi günü Teşvikiye Cami’nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na tuz ekmek arkadaşları, yoldaşları Rıfat Ilgaz’ın ve Asım Bezirci’nin, Ruhi Su’nun yanına götüreceğiz.
Ayrıca 15.30’da Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir veda töreni düzenlenecektir.

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI