29 Nisan 2024
DuyurularYazar Duyurusu

BARAN DOĞU’YU YİTİRDİK

Üyemiz, şair Baran Doğu’yu “Aynalara Bakın” adlı kitabının genişletilmiş 4. basımını yayıma hazırladığı süreçte, 30 Ağustos 2022’de yitirdiğimizi öğrenmiş bulunuyoruz.

Şiirlerini ruhsal bir esinlenme yoluyla yazdığını ve insanların inançlarında özgür olduklarını dile getiren Baran Doğu’nun ailesine, tüm dostları ve yazar arkadaşlarına Türkiye Yazarlar Sendikası olarak başsağlığı ve sabır diliyoruz.

TYS YÖNETİM KURULU

Şair ve yazar Baran Doğu (17 Ağustos 1971, İstanbul – Ö. 30 Ağustos 2022, İstanbul).

Baran Doğu, orta öğrenimini Edirne Anadolu Lisesinde tamamladı. 1990 yılında İngiltere’de bir yıllık dil eğitimi gördü. Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde iki yıl okudu. Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir.

Şiir, öykü ve yazıları Şair Çıkmazı, Eski, Berfin Bahar, Ekin, Üvercinka, Yaşam Sanat, Gece Treni/fanzin, Yaba, gibi çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı.

ESERLERİ

Şiir:

Devrim Gecesi Notları(1993),

Entelektüel Çağrı (1997),

Doğu Söylencesi (2006),

Eski Daktilo (2014),

Devrim Gecesi Notları (Toplu Şiirler-1, 2020)

Araştırma İnceleme:

Aynalara Bakın (1999)