16 Ekim 2024
Basın DuyurusuDuyurularYazar Duyurusu

Edebiyat Matineleri Devam Ediyor!

TYS, 50. Yılında “Edebiyat Matineleri”ne Başladı!

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 50. kuruluş yılı kapsamında başlattığı “Edebiyat Matineleri” etkinliklerine “Bir Şair, Bir Yazar” başlığıyla devam ediyor. Her ay düzenlenecek olan matinelerin Ekim ayı konukları Cahit Sıtkı Tarancı ve Fakir Baykurt oldu.

15 Ekim’de gerçekleşen etkinlik, sabah saat 11.00’de yazarlar ve okurların Zincirlikuyu Mezarlığı’nda Fakir Baykurt’un mezarını ziyaret etmesiyle başladı. Ziyaretin ardından, Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde, saat 15.00’te düzenlenen matinede, Fakir Baykurt ve Cahit Sıtkı Tarancı anıldı.

Sunuculuğunu Yasemin Arpa’nın yaptığı, TYS Başkanı Adnan Özyalçıner’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Tahir Şilkan ve Fakir Baykurt’un kızı Işık Baykurt bir söyleşi gerçekleştirdi. Ardından Nevra Bucak, Baykurt’un bir öyküsünü seslendirirken, Niyazi Yaşar da bir şiirini okudu. Matine kapsamında, Baykurt’un “Yılanların Öcü” romanından uyarlanan Metin Erksan imzalı 1962 yapımı filmden kareler de gösterildi.

Matinenin ikinci bölümünde ise Cahit Sıtkı Tarancı anıldı. Turgay Fişekçi, şairin şiir dünyası üzerine konuşurken, Yavuz Özdem, Tarancı’nın şair dostu Ziya Osman Saba’ya yazdığı mektuplardan bölümler okudu. Etkinlik, şairler Mehmet Altun, Cenk Kolçak ve Nisa Leyla’nın sahnede seslendirdiği Tarancı şiirleriyle son buldu.

 

Bağlantıyı kopyala