3 Mayıs 2024
DuyurularYazar DuyurusuYazarlar

Esra ALKAN

Esra Alkan Özgeçmiş

İÜ Ed. Fakültesi, Arkeolojiyi bitirdi. Yine aynı fakülteden Sosyal ve fiziki antropoloji sertifikası var. İlk çalışma hayatına BİLSAK Bilim Sanat Kültür Kurumu’nda başlayıp 13 yıl çalıştı. Atıf Yılmaz’ın filmi Eğreti Gelin’in dört yıl boyunca yapım danışmanlığını sürdürdü, Naciye karakterine can verdi. Geziyor, yazıyor, çekiyor. Düşüncesine iş gördürüyor… Deneyimlerini paylaşmayı görev biliyor. Bütün yaptığı uğraşlar, insan-coğrafya temellidir. Bazen bir televizyon programı, bazen insan coğrafya üzerinden belgeseller, bazen de daha özgür bir alan olan çeşitli gazete ve dergilerde röportajlar, yazılar ve kitaplar… Seri Kitapları Varlık Yayınları’ndan çıkıyor.

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), PEN Yazarlar Birliği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Çocuk ve Gençlik Yazarları Derneği (ÇGYD) üyesidir.

Kahkaha Sanatı ve Düşüncede Seyahat atölyeleri ile okullarda ve sivil toplum örgütlerinde çocuklarla ve yetişkinlerle söyleşiler yapıyor.

Televizyon Programları:

Kanaltürk: Şimdi Gitmek Zamanı (2005)

TRT 1 ve TRT BELGESEL kanalları, Kalk Gidelim Seyahat Kültürü, 63 bölüm, (2007-20011)

Belgesel Filmleri:

Ünye de Fatsa Arası (Türkiye’nin ilk mizah belgeseli ünvanlı.2011)

Munzur El Veriyor (2009)

Beyoğlu’nun Kalp Atışları ( 2010)

Estel Midyat Arası ( 2016)

Filmler, Antalya Film Festivali dahil yurt içi- festivallerde özel gösterim olarak izleyicisiyle buluşuyor.

Seyahat Edebiyatı alanında verdiği ürünlerden;

Kalk Gidelim Düzce (Can Y. 2010); Kalk Gidelim Mardin (Varlık Y. 2011); Kalk Gidelim Sinop (Varlık Y. 2011); Kalk Gidelim Rize(Varlık Y. 2014); Kalk Gidelim Ahlat(Varlık Y. 2016); Kalk Gidelim Edirne(Varlık Y. 2017); Kalk Gidelim Tokat(Varlık Y. 2018); Kalk Gidelim Çanakkale(Varlık Y. 2019)

Kalk Gidelim Kapadokya (Varlık Y. 2023)

Deneme-Söyleşi Türü:

Şimdi Nasıl Çıkarım Bu İşin İçinden (Totem Yay. 2021) en son yayınlanmış kitabıdır.

Kahkaha Sanatı kitabı üzerinde ise halen çalışıyor.