18 Mayıs 2024
Basın DuyurusuDuyurularKitap

Yurdagül Şahin’in “Denizdeki Hayalet” adlı kitabı çıktı!

TANITIM BÜLTENİNDEN

“Denizdeki Hayalet” bir yolculuğun romanıdır. Denizatı olmaktan utanan Benekli,  görünüşüyle dalga geçilmeyeceğini düşündüğü, kendine benzeyen canlıların yaşadığı yere gitmek için arkadaşı Çizgili’yle birlikte yola çıkar. Yolculuk sırasında karşılaştıkları karagöz balığı, gördüğü hayaleti korku içinde anlatır. Anlatılanlar çok tuhaftır. Benekli, Çizgili ve arkadaşları, gizemi çözmek için harekete geçerler. Çıktıkları bu yolculuk, çeşitli zorluklarla ve tehlikelerle dolu olağanüstü bir maceraya dönüşür.

Yurdagül Şahin, çocuklar için yazdığı bu romanıyla çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmayı, doğaya karşı sorumluluk kazandırmayı ve sürdürülebilir bir yaşamın ipuçlarını vermeyi amaçlıyor. Yazar, roman ve animasyon film senaryosu olarak birlikte kaleme aldığı “Denizdeki Hayalet” eseriyle 2020’de TÜRSAK Vakfının düzenlediği “4. DenizBank İlk Senaryo Yarışması”nda İlk Senaryo dalında üçüncülük ödülü kazandı. Ayrıca 2021 yılında TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğünden senaryo ve diyalog yazım desteği aldı.

“Denizdeki Hayalet” romanı; Çocuk Gelişimi Uzmanı Başkent Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesude Atay tarafından 8+ yaş çocukların ilgileri, ihtiyaçları ve gelişimsel özellikleri açısından uygun bulunmuştur.