29 Nisan 2024

Duayen Gazeteci Yazar Osman Saffet Arolat’ı yitirdik!

Sendikamızın 14 sıra nolu üyesi, Gazeteci-yazar Osman Saffet Arolat için 1 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 11.00’de  Ailesi TGC üyesi gazeteciler ve dostları Osman Saffet Arolat’ı son yolculuğuna uğurlamak için TGC’de buluştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Osman Saffet Arolat için 1 Kasım 2023 Çarşamba günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Cağaloğlu’ndaki binasının önünde çok sayıda gazetecinin katıldığı tören düzenlendi. 31 Ekim 2023 Çarşamba günü yaşamını yitiren Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Baş Yazarı Osman Saffet Arolat’ı son yolculuğuna uğurlamak için düzenlenen törende TGC Yönetim Kurulu üyeleri ve arkadaşları söz aldı. Törene aileden eşi Nurcan Arolat ile oğlu Ali Arolat katıldı.

TURGAY OLCAYTO: 60 KUŞAĞININ ÖNDE GELEN GAZETECİLERİNDENDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto törende şunları söyledi:

“Osman Saffet Arolat’ı yitirmenin üzüntüsünü taşıyoruz basın topluluğu olarak. Ekonomi haberciliğinin ustalarından biriydi. Gençlere büyük katkılar sağladı. 60 kuşağının önde gelen gazetecilerindendi. Pek çok arkadaşımızı bu sıralar peş peşe kaybettik. Önce TGC Genel Sekreter Yardımcımız Niyazi Dalyancı’yı. Sonra da Niyazi Dalyancı’nın da birlikte çalıştığı Osman Saffet Arolat’ı. Ekonomi Gazetesi’nin de kurucularındandı. Büyük katkı sağladı. Huzur içinde yatsın. Anısına saygıyla. Katılımınız için sağ olun.”