26 Nisan 2024
DuyurularYazar Duyurusu

ÜYEMİZ HİLMİ BULUNMAZ’I YİTİRDİK

Şair ve tiyatro sanatçısı, üyemiz Hüseyin Hilmi Bulunmaz, 10 Mayıs 2022’de yaşamını yitirdi.

10 Temmuz 1955 yılında İstanbul’un Beykoz ilçesinde doğan Hilmi Bulunmaz, 8 yaşında bir kundura işliğinde, 10 yaşında bir kuyumcuda çalışmaya başladı.  3 Aralık 1972 tarihinde Bayrampaşa’da İsmail Dümbüllü ile aynı sahneyi paylaşan Bulunmaz, 1974 yılında arkadaşlarıyla birlikte Bayrampaşa Gençlik Sahnesi’ni kurdu. 1984 yılından sonra çeşitli tiyatro gruplarıyla çalıştı. 1 Mayıs 1989 yılında İstanbul Beyoğlu Han’da Bulunmaz Tiyatro’yu kurdu. 1995-2000 yılları arasında Galatasaray Aznavur Pasajında Bulunmaz Kültür Merkezi’nde tiyatro oyunları sergiledi, çeşitli kültürel etkinlikler düzenledi. “Mum” (1996) adlı kültür ve sanat dergisini, “Sevi” (1997) adlı şiir dergisini ve “Günebakan” (1998) adlı dergiyi yayınladı. “Dalgaların Sesi Kulak Deliyor” (1992), “Yalnız Değilsin” (1993) ve “Taş Bebek Ağlamaz ki” (1994) adlı şiir kitapları olan Bulunmaz, pek çok dergide tiyatro ve şiir üzerine yazılar yayımladı. Son dönemde Çemberlitaş’ta çalışmalarını sürdüren Bulunmaz, yurt dışında da tiyatro çalışmalarına katıldı.

Şair ve Bulunmaz Kültür Merkezi tiyatro yönetmeni Hilmi Bulunmaz’ın yakınları başta olmak üzere dostlarına ve sanatçı arkadaşlarına Türkiye Yazarlar Sendikası olarak başsağlığı diliyoruz.

TYS YÖNETİM KURULU