26 Nisan 2024
Basın DuyurusuDuyurular

CANAN KAFTANCIOĞLU’NA VERİLEN CEZA ADİL DEĞİLDİR!

Canan Kaftancıoğlu’na 2013-2015 yılları arasındaki sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle verilen cezalar, hukuki değil siyasidir. O tarihlerde milyonlarca kişi benzer paylaşımlar yapmıştı. Canan Kaftancıoğlu’nun cezalandırılarak siyasi yasaklı durumuna düşürülmesi düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğüne saldırıdır.

Tam bir söz söyleme ve yazma özgürlüğünü savunan Türkiye Yazarlar Sendikası, demokratik bir ülkede Cumhurbaşkanına ve kamu görevlisine hakaret suçu diye ayrı bir suç kategorisi olmayacağına inanmaktadır. Cumhurbaşkanı, bakanlar ve diğer devlet görevlilerine hakaretin ceza yargılaması değil tazminat hukukunda yeri olabilir.

Sendikamız herkesin ifade özgürlüğünü kullanabilmesi gerektiğine inandığından demokrasi mücadelesi sürecektir.

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI YÖNETİM KURULU