29 Mart 2024

Şair Suca Dündar’a veda

Şair Suca Dündar, yapıtlarıyla yaşayanlar arasında!

Suca Dündar’ı “Karanfil” adlı şiirinden dizelerle sonsuzluğa uğurlarken sevgili eşi, öykücü Zeynep Aliye’nin, şair ve yazar dostlarıyla birlikte tüm sevenlerinin acısını paylaşıyoruz.

“…çocuk kalbimde sakladığım o çiçek karanfildi
gidenlerin ardından bağırsam yetişir
onunla koşsam önlerine geçerdim
yazdıkça sildiğim bir mektuptu o
hiç kimseye vermedim veremedim”

Suca Dündar, anısı ve şiirleriyle aramızda yaşayacaktır.

BİYOGRAFİSİ

Şair Suca Dündar, 1948 yılında Posof – Ardahan doğdu. Şair ve yazar Aliye Dündar’ın (Zeynep Aliye) eşidir. Çocukluk ve gençlik yılları Ardahan ve Kars’ta geçti. İstanbul Şişli İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi. Bir kamu kurumundan emekli oldu. Yazar, şair Zeynep Aliye ile evli olan Suca Dündar, yaşamını İstanbul Büyükada’da sürdürmektedir.

Şiirleri, Atika, Yeni Biçem, Şiir Ülkesi, Eşik, Dünya Kitap, Islık, Şiir Oku, Edebiyat Gündemi, Gerçek Sanat, Berfin Bahar, Şiiri Özlüyorum, Papirüs, Kıyı, Akköy, Edebiyat Nöbeti gibi sanat edebiyat dergilerinde yayımlandı. PEN ve BESAM üyesiydi.

Şiir Kitapları:

Menhir ve Pelerin (Ulusal Yayınları, 1996),

Gök Çıkmazı (Bumerang Yayınevi, 2001),

Yüze Su Vurmak (Artshop Yayıncılık, 2008),

Nehirlere Bakamam (Artshop Yayıncılık, 2018),

Çektirilmemiş Fotoğraflar (Artshop Yayıncılık. 2021).