27 Temmuz 2024
Basın DuyurusuDuyurular

Cumhuriyet aydını Dr. Erdal Atabek’i kaybettik

Cumhuriyet aydını Dr. Erdal Atabek’i kaybettik!

Gazeteci ve yazar Dr. Erdal ATABEK, tedavi gördüğü hastanede 31 Mayıs 2024 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Türkiye Yazarlar Sendikası olarak ATABEK ailesine, Cumhuriyet Gazetesine, yakınlarına, dost ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Dr. Erdal ATABEK yaptığı çalışmalar ve eserleriyle hep yaşayacaktır.

===================================

Dr. Erdal Atabek (1930, Adapazarı), Türk tıp doktoru ve yazar.

Doktor ve yazar Erdal Atabek, 1930 yılında Adapazarı’nda doğdu.  1954 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Psikosomatik Hastalıklar ve İç hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. 1965’te yazarlığa başladı. Aynı yıl Türk Tabipleri Birliği (TTB) başkanı seçildi. 1966’da köşe yazıları Cumhuriyet gazetesinde yayımlanmaya başladı. 1972 yılında kurulan Barış Derneği‘nin kuruluşunda yer aldı. Halen yazarlık, seminer, konferans ve araştırmalarını sürdürmektedir. Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir.

Kariyeri

• Beş Yıllık Kalkınma Planlarında Özel İhtisas Komisyonu başkan ve üyelikleri. (1972-1978)
  • Sosyal Sigortalar KurumuGenel Müdürlüğü (1975)
  • Sosyal Güvenlik Bakanlığıilk müsteşarlığı (1976)