27 Temmuz 2024
Yazarlar

Hasan AYDIN

ÖZGEÇMİŞ

Yazar Hasan Aydın, 1952 yılında Konya’nın Kadınhanı ilçesine bağlı Saçıkara köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu ilçede, liseyi Konya Gazi Lisesi, Söke Lisesi ve Kadınhanı Ata İçil Lisesinde okudu.

1978’de Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü bitirdi. 1991’de Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisans tamamladı. 33 yıl Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı. TÖB-DER üyeliği, EĞİTİM-SEN üyeliği ve yöneticiliği yaptı. EMEKLİ-SEN üyesidir.

BESAM (Bilim ve Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği), GESAM (Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği), Edebiyatçılar Derneği üyeliklerinde bulundu. Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir.

Şiir ve öyküleri; Çağdaş Türk Dili, Kasabadan Esinti, Çalı, Eskişehir Sanat, Cumba, Kar ve Son Gemi dergilerinde yayınlandı. Altıncı sınıf öğrencileriyle “Bir Demet Küçük Ozan” adlı şiir kitabını çıkardı.

Yapıtları:

1. Gökkır’ın Bahar Dansı (Öykü 2018 Artshop)
  2. Vapur Dediğin (Şiir 2018 Artshop)

Öykü ve şiirlerinde toplumcu gerçekçi anlayışı benimser. Öyküleri olaya dayalıdır. Şiirlerini imgelere boğmadan sade bir dille yazar. Bazı şiirleri İngilizce, Yunanca ve İspanyolca’ya çevrildi.

Memet Zeki Gündüz’ün hazırladığı “Yakıldık Ey Halkım Unutma Bizi” kitabında “Türküler Yanmaz” adlı şiiri; Nalan Çelik’in hazırladığı “Kartal Öyküleri” kitabında “Güvercinlere Yem” adlı öyküsü; Cemal Süreya’nın ölümünün 30. yılı anısına Mesut Şenol’un düzenlediği Uluslararası Şiir Antolojisinde “Susturalım Silahları” adlı şiiri; İstanbul-Selanik Hattı Antolojisinde “Sen Varken” adlı şiiri ve iki resmi; Mesut Şenol’un düzenlediği “Benidorm İstanbul 2020 Türk Şairler Seçkisi”nde “Ellerim Ellerinde Kalsın” adlı şiiri ve üç resmi yayınlandı.

2012-2013 yıllarında Azerbaycanlı Ressam Sabir Mehtiyev’in atölyesinde desen ve yağlıboya çalıştı. 2012’de İstanbul Maltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde resim kursu öğretmenliği yaptı. On bir karma sergiye katıldı.

İstanbul’da Emel-Orhan Karadoğan koleksiyonunda beş resmi var.