20 Nisan 2024
Basın Duyurusu

VEDAT GÜNYOL DENEME YARIŞMASINDA ÖDÜL ALAN İSİMLER BELLİ OLDU

VEDAT GÜNYOL DENEME YARIŞMASI’NDA ÖDÜL ALAN İSİMLER BELLİ OLDU

27.2.2017 15:23:07 Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Kartal Belediyesi’nin öncülüğünde Türkiye Yazarlar Sendikası, İstanbul Barosu, Kırmızı Kedi Yayınevi ve İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı tarafından çevirmen, eleştirmen, öğretmen, yayıncı ve yazar Vedat Günyol anısına düzenlenen ‘Vedat Günyol Deneme Yarışması’ sonuçları ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Av. Hüsnü Yeşilyurt, Gökhan Yüksel ile Av. Celal Ülgen, Haluk Hepkon, Hüseyin Özbek, Rengin Ceemiloğlu, Tahir Şilkan ve Uğur Kökden, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz’den oluşan seçici kurul üyeleri katıldı.

Basın toplantısında sonuçları Türk Yazarlar Sendikası’ndan Mustafa Köz açıkladı. Köz, “Uzun bir yolculuğun son iki durağına geldik. Bugün Vedat Günyol ödüllerinin sonuçları açıklanacak. Son durakta yani 5 Mart Pazar günü saat 14.00’ da da burada Vedat Günyol ödüllerini vereceğiz. 15 Temmuz 2016’da yapılan çağrıya 74 yazar yanıt vermiş ve eserlerini göndermiştir. Gönderilen eserler, seçici kurul tarafından okunmuş, incelenmiş ve değerlendirilmiştir.

Bu çalışmanın sonunda 2016 Vedat Günyol Deneme Ödülü sahibi ‘Anadolu’nun Umudu Aydınlık’ isimli yayımlanmamış eseriyle Öner Yağcı olmuştur. Bu ödülün dışında seçici kurulumuz iki yazarımızı ve eserini Seçici Kurul Özel Ödülüne layık bulmuştur. Bunlar birbiri arasında derecelendirme yapılmadan ve eşit olarak ‘Kirpinin Dansı’ isimli kitap olarak yayımlanmış eseri ile Hamdi Topçu’ya ve ‘Aklımın Söz Kanatları’ isimli yayımlanmamış eseri ile Ayşe Yamaç’a verilecektir.” dedi.

Mustafa Köz’ün ardından konuşma yapan Av. Celal Ülgen, birinci ismi nasıl belirlediklerini anlattığı konuşmasında şunları dile getirdi: “ Biz seçici kurul olarak bir şeyden çok mutluyuz. Bir rekor sayılacak derecede eser katıldı yarışmaya. Bizim edebiyatımızda deneme türü eser bu kadar çok yaygın ürün vermemiştir. Bu katılan eserlerin 50’ye yakını yayınlanabilir çizgideydi. Bu, bize büyük bir mutluluk verdi. Evet, bir birincimiz var; ama biz bu yarışmada 3 tane birincilik, 3 tane ikincilik ve 3 tane üçüncülük verebilirdik. Çok ince ayrıntılarla birinciyi belirledik.

Teşekkür ediyoruz.” Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi olarak organizasyonun destekleyicisi olmaktan mutluluk duyduklarını belirttikleri konuşmasında: “ Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde Kartal Belediyesi olarak bu organizasyonun destekleyicisi olmaktan çok mutluyuz, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türk Edebiyatının önemli isimlerinin varlığının devam ettirilmesi ve hatırlanması, yeni yazarların bunlardan esinlenmeleri çok önemli.

Bunlar hatırlandıkça, bu değerlere sahip çıkıldıkça umut ediyoruz ki Türk Edebiyatı önemli yazarlar çıkaracaktır. 5 Mart’ta ödül törenine herkesi bekliyoruz.” dedi.