23 Nisan 2024
Basın Duyurusu

TYS DERİ-TEKS SENDİKASI ÜYESİ VİP GİYİM TEKSTİL İŞÇİLERİYLE

Türkiye Yazarlar Sendikası, Deri-Teks Sendikası’na üye oldukları için işten atılan VİP Giyim Tekstil işçileriyle, 7 Mart 2020 Cumartesi günü saat:15.00’de dayanışma için yola çıkıyor.

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan VİP Giyim Tekstil işçileriyle bir araya gelecek olan TYS yönetim kurulu ve üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü de işçilerle birlikte kutlayacak. İş yerlerinin önünde direnişlerini sürdüren işçilerle birlikte şiirlerin okunup şarkıların söylenecek.

29 Mart 2019’da evinin önünde çalışma arkadaşı olan bir erkek tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül yazılan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Bildirisi’ni TYS’li yazarlar ve direnişteki VİP Giyim Tekstil işçileri birlikte okuyacak.

7 Mart 2020, Saat: 13.30, Marmaray, Kocaeli-Darıca yönü, Fatih Durağı’nda buluşacak olan yazarlar, direnişlerini sürdüren işçilerle bir araya gelmek de dayanışmayı çoğaltmak için Darıca’daki VİP Giyim Tekstil önünde, işçilerle birlikte bir forum düzenleyecek.

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI
Karaoğlan Gençlik Merkezi Ihlamurdere Cad. No: 50/5