20 Nisan 2024
Basın Duyurusu

AÇELYA ŞENGÜL, 8 MART 2020 BİLDİRİSİ

Türkiye Yazarlar Sendikası’nın bu yılki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Bildirisi’ni 29 Mart 2019’da evinin önünde çalışma arkadaşı olan bir erkek tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül yazdı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, bu yıl geçmiş yıllardan daha farklı bir anlam taşıyor benim için. Emekçi, mücadeleci annem Fatma Şengül aramızda olmayacak. 129 dokuma işçisi kadın, hakları için hayatlarını kaybetmişlerdi yıllar önce. Daha iyi şartlarda çalışmak, eşit işe eşit ücret, çalışma saatlerinin düşürülmesi taleplerimiz kabul edilmeli diye greve çıkmışlardı.

Türkiye’de emekçi olmak başkadır kadınsanız. İş yerinde mobbing, taciz, ölüm, kadınlara dayatılan ve gittikçe artan bir sömürü sistemi. Annem Fatma Şengül emekli olmasına rağmen çalışmak zorunda olan emekçi bir kadındı. İş yerindeki mobbing ve ağır çalışma şartlarına karşı çıktığı için, aynı iş yerinde birlikte çalıştığı erkek tarafından katledildi.

Ben kızı Açelya, annemin bıraktığı yerden onun mücadelesini, kadın cinayetleri mücadelesini, emek mücadelesini sürdürüyorum. Fırsat bulduğum her alanda kadınların sesi olmak için elimden geleni yapıyorum. Santim santim yazacağım kadın isyanımızı. Ülkemizde yüzlerce örneği olan kadın cinayetlerine dur diyebilmek, bu yıl annem Fatma Şengül’ün ve katledilen kadınların isyanı olmak için tüm kadınları 8 Mart’ta alanlara çağırıyorum! 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.

Yaşasın kadın mücadelemiz!
Fatma Şengül için adalet, herkes için adalet!

Karaoğlan Gençlik Merkezi Ihlamurdere Cad. No: 50/5
80700 Beşiktaş/ İstanbul