20 Nisan 2024

TYS 40. YIL MANİFESTOSU

40.YIL MANİFESTOSU
ÇAĞI UTANDIRMAYACAĞIZ!
“Oğlumun üzerinden bana ulaşmaya çalışıyorlar. Oğlumun vakıf için imar değişikliği istemesi suç mu?” ( Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan)
Yolsuzluk davasında oğlu Bilal Erdoğan’ın suçlanması üzerine/ 2013
“Kul hakkı yemeyiz, yedirmeyiz.” dediniz. Halkı yok yoksul bıraktınız. Önce çaldınız, sonra yargıyı iş göremez kıldınız
İktidarınız bizim için meşruiyetini yitirmiştir.
Çünkü halkını hısımına akrabasına soyduranlar, iktidar değil, talanın suç ortağıdır.
***
“Devlet geleneğimizin kendini korumak için tarih boyunca geliştirdiği reflekslerin bir kısmı, epeyce ürpertici, benden söylemesi.” (Hamdi Kılıç, Başbakanlık Müşaviri)
Devlet içi hesaplaşmaya ilişkin bir yazışmadan / 2014
“Zulme karşı sessiz kalan, dilsiz şeytandır.” dediniz. Halkı baskıyla sindirdiniz. Vurdunuz incittiniz.
İktidarınız bizim için dürüstlüğünü yitirmiştir.
Çünkü sabrı ve iyiliği kötülükle kanla boğanlar, iktidar değil, avcının av ortağıdır.
***
“Çanak çömlek çıktı diyerek bizi üç beş yıl oyaladılar.” ( Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan)
Marmaray kazısında bulunan antik liman üzerine / 2011
“Doğayı biz koruruz, gerçek çevreci biziz” dediniz. “Bu ucube yıkılacak” dediniz. Halkın suyuna, toprağına, kültürel kalıtına HES’ler AVM’ler için göz diktiniz. Ağaçları söktünüz, bulutları karartınız, anıtları yıktınız.
İktidarınız bizim için içtenliğini yitirmiştir.
Çünkü yalanın saltanatıyla halkını oyalayanlar, iktidar değil, vandalların yol ortağıdır.
***
“Güzel öldüler.” (Ömer Dinçer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı)
Karadon Maden Ocağı’nda 30 işçinin ölümünden sonra / 2010
“Adalet ve kalkınma için emek değerlidir.” dediniz. Halkın alın terini üç otuz kuruşa sermayenin kanlı havuzuna akıttınız.
İktidarınız bizim için adaletini yitirmiştir.
Çünkü adaletin saf kılıcını emeğin kutsal etinde bileyenler, iktidar değil, sermayenin kâr ortağıdır.
***
“Köşe yazarları ne kadar az yazarsa ülkede o kadar huzur olur.” (Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan)
Partisinin TBMM grup toplantısında partililere seslenirken / 2009
“Hangi gazeteci, hükümeti eleştirdiği için tutuklu?” dediniz. Ülkeyi yarı açık cezaevine çevirdiniz, düş kurmayı bile suç kıldınız.
İktidarınız bizim için inandırıcılığını yitirmiştir.
Çünkü düşünceye, düş gücüne kilit vuranlar, kölelerin sır ortağıdır.
***
“Türk hanımları evinin süsüdür, erkeğinin şerefidir.” ( Vecdi Gönül, Milli Savunma Bakanı)
AKP Kocaeli İl Kadın Kolları Teşkilatı’nın düzenlediği “Dünya Kadınlar Günü” çayında / 2005
“Cennet, annelerin ayakları altındadır.” dediniz. Yasalarla, törelerle kadınlarımızı evlerde, sokaklarda öldürdünüz.
İktidarınız bizim için yansızlığını yitirmiştir.
Çünkü kadınları erkeğin sürülecek tarlası görenler, iktidar değil, kaba gücün şer ortağıdır.
***
“Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun.” ( Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan)
Sivas Katliamı zaman aşımı kararından sonra / 2012
“Alevi de Kürt de benim yurttaşımdır.” dediniz. Yangına körükle gittiniz, yoksul Kürt halkına gökten bomba yağdırdınız.
İktidarınız bizim için eşitliğini yitirmiştir.
Çünkü halkını diline, dinine, mezhebine göre ayıranlar, iktidar değil, yalanın kan ortağıdır.
Biz aşağıda imzası olanlar, bu kara, kapkara görüntüye karşın halkımızın özgürlüğe inancını yitirmeyeceğini biliyoruz.
Bu umudu diri tutan, yine halkın dünden bugüne taşıdığı direnme gücüdür.
Bunun için diyoruz ki:
Biz aşağıda imzası olanlar, karanlığa karşı halkımızla direnmeyi yeni yılda da sürdüreceğiz..
Yalanın, talanın, zulmün gölgesini üstümüzden silene kadar…