29 Nisan 2024
Basın DuyurusuDuyurularUncategorizedYazar Duyurusu

ŞİİR YOLU BAKIRKÖY’DE AÇILDI

 

                                      ŞİİR YOLU BAKIRKÖY’DE AÇILDI

21 Mart Dünya Şiir Günü kutlamaları kapsamında 20 Mart 2021’de Bakırköy Belediyesi, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) işbirliğiyle ülkemizin 21 şairinden seçilen 21 şiirinin sergilendiği Şiir Yolu Sergisi BASAD’da açıldı. Serginin açılış konuşmasında Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, 21 Mart Dünya Şiir Gününde ülkemizin topraklarının yetiştirdiği çok değerli şairlerimizin şiirlerinin sergilenmesinden ve organizasyondan sevinç duyduğunu belirtti. Bakırköy Belediyesinin TYS’ye ev sahipliğinden, kültür-sanat etkinliklerine verilen destekten de mutlu olduğunu vurgulayan Dr. Bülent Kerimoğlu, konuşmasında zor günleri geride bırakıp aydınlık, şiir gibi günlere kavuşmayı diledi.

TYS Genel Başkanı Adnan Özyalçıner de açılış konuşmasında Sendikanın Genel Merkezinin Bakırköy’e taşınmasından ve birlikte yapılacak edebiyat ve sanat çalışmalarından dolayı sevinçli olduğunu söyledi. TYS’yi güzel bir Kültür Merkezinde ağırladıkları için Bakırköy Belediyesi ve halkına teşekkür etti. Şiirin çoğunluğun sesi olduğunu, barış olduğunu; şiirin eşitsizliğe, özgürsüzlüğe, savaşa karşı olduğunu ve kardeşliğe, birlikteliğe uzanan en kestirme yolun şiirin yolu olduğunu söyleyen Özyalçıner, şiirin direncimiz olduğunu, bir sevda türküsü olup insanları umutla sarıp sarmaladığını da konuşmasında vurguladı. Şair Sennur Sezer’in “Kalıt” adlı şiirinde “Sabahı yaz, geceyi kimse anmasın /şiirin ağıtları andırmasın!” dediğini anımsattı. Özyalçıner, “Şiirin getirdikleri bugün nevruzda açacak olan baharın çiçekleri gibidir,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

BASAD Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gülek’in katılamadığı sergi açılışında BASAD Edebiyat Kurulu Başkanı Gülşen Musa Şenderin de bir konuşma yaptı. Kültür ve edebiyat adına büyülü adımların işbirliğiyle Bakırköy’de atılacağını umduğunu konuşmasında belirten Şenderin, şiirle barışa, aydınlığa ulaşmayı diledi. Programı sunan TYS Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Gök Aksamaz ise Dünya Şiir Gününün ve Şiir Yolu Sergisinin amacı hakkında bilgi verdi. Etkinliğe katılanların şiirlerini seslendirdiği Şiir Yolu Sergisi Bakırköy BASAD’da 31 Mart tarihine dek 12.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek.

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI
Dikilitaş Mah. Ayazmadere Cad. Akşit Plaza No:12 Kat:9 Beşiktaş / İstanbul
Bağlantıyı kopyala