28 Nisan 2024
DuyurularYazar DuyurusuYazarlar

Özge DOĞAR

Yazar Özge Doğar, 6 Ekim 1978 yılında Adana’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mersin’de, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı. 2000 yılından bu yana öğretmenlik mesleğini sürdüren yazar, gelecek kuşakların sorumluluk duygularını güçlendirirken yazı yazma heveslerini de artırdı. ‘Emekçi Kadın ve Çocuk Sorunları’ üzerine eğitimler verdi. ‘Minik Parmaklarda Bol Yüzükler’ adındaki eğitim seminerlerinde çocuk ve gelin kavramını irdeledi. 2013 yılında çıkardığı ‘Meraklı Pandora’ kitabı köşe yazılarının derlemesidir. Aynı yılın aralık ayında çıkardığı “Aşkzede” romanı ise kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesinin, onların okutulmamasının doğuracağı sonuçları, töre adı altında sıkışmış hayatları konu alan ilk romanıdır. Yazarın 2014 yılında yazdığı ‘Kâğıttan Mutluluklar’ romanı, yaşadığımız toplumun bir bütün olduğunu, iki farklı kadın ve iki farklı aileyi işleyerek anlatan, toplumsal ayrışmaların bizleri ilerletmediğini gösteren ikinci romanı ve üçüncü kitabıdır. 2015 yılında yazdığı ‘Evlilik Anonim Şirketi’nde ise evliliklerdeki sahteliği eleştirdi.2016 yılında yazdığı ‘Sevimli Köpek Maya & Tohumlu Kitap’ adlı çocuk kitabı da Türkiye’de kitapla birlikte tohum veren ilk 7 yaş üzeri çocuk kitabı olma özelliği taşıyor. 2017 yılında ‘Aynadaki Sır’ romanını okuyucularıyla buluşturan yazar, medyanın insanlar üzerindeki etkisini ve kitleleri nasıl yönlendirdiğine odaklandı.

Özge Doğar, anne ve babalara yönelik ‘Eyvah Çocuğum Kitap Okumuyor, Kitaptan Çocuğa Empati’ Çocuklara yönelik ‘Çocuk Kitap Kulübü’ adlı eğitim çalışmaları yurtiçi ve yurtdışında devam ediyor.

2020 Korona günlerinde umut, adlı öykü yarışmasında 2. Olarak derece girdi.

2021 sonbahar döneminde Ayrıntı Yayınları etiketi ile raflarda olacak yeni romanı  “Minnina Işıkları Kapama” enseste uğramış bir kadının ileriki yaşlarda karşılaştığı psikolojik sıkıntıları anlatmaktadır. Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir.