26 Nisan 2024
Basın DuyurusuDuyurularUncategorizedYazar Duyurusu

YİTİRDİKLERİMİZ

ARAŞTIRMACI-YAZAR AYDIN İLERİ’Yİ YİTİRDİK

Türk Kütüphaneciler Derneği eski Genel Başkan Yardımcısı ve araştırmacı-yazar Aydın İleri, 22 Ocak 2022 tarihinde koronavirüs nedeniyle aramızdan ayrıldı.

Aydın İleri, 1977 yılında Kadıköy ’de doğdu. 1998-2002 yılları arasında İÜ Edebiyat Fakültesinde Kütüphanecilik Anabilim dalında lisans eğitimini, 2011 yılında MÜ Data ve Evrak Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamladı.

Aydın İleri, “Eşekle Gelen Aydınlık” (2006) adlı kitabında Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz’ün yaşamını kitaplaştırdı.  “Bisiklet Öyküleri” (2015) adlı kitabında da farklı meslekten 72 kişinin bisiklet öykülerini bir araya getirdi.

Kendisini genç yaşta yitirmiş olmanın üzüntüsünü tüm arkadaş ve yakınlarıyla paylaşarak yayın ve kültür dünyamıza başsağlığı diliyoruz.

ÇEVİRMEN YAŞAR AVUNÇ’U YİTİRDİK

Üyemiz, Çevirmen Yaşar Avunç’u 29 Aralık 2021 tarihinde yitirdik. Yaşar Avunç, Bursa’da 3 Ağustos 1927 yılında dünyaya geldi.  1951 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Roman ve Fransız Filolojisi Bölümü’nü (Albert Camus üzerine lisans tezi yaparak) bitirdi. Türk bankalarında çalıştı, dış işler müdürlüğü, dış işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalıştı.

Emekli olduktan sonra, 1990 yılında çevirmenliğe başlayan Yaşar Avunç, günümüze dek Fransızcadan Türkçeye otuzun üzerinde roman, deneme, anı kitabı çevirdi. Witold Gombrowicz, Jean Baudrillard, Michel Tournier, Jean Genet, J.J.Rousseau , Honoré de Balzac gibi ünlü yazarların kitaplarını dilimize çeviren Avunç’un ayrıca yabancı dillere Türk şiiri çevirileri var. Çeviri Derneği tarafından kendisine 2008 Çeviri Onur Ödülü verildi.

Emeğini saygıyla selamlayarak tüm arkadaş ve yakınlarıyla birlikte yayın ve kültür dünyamıza başsağlığı diliyoruz.

TYS YÖNETİM KURULU

Dikilitaş Mah. Ayazmadere Cad. Akşit Plaza No:12 Kat:9 Beşiktaş / İstanbul