19 Nisan 2024
Yazar Duyurusu

SANSÜRE İNAT TAVUSKUŞU

Sansüre İnat Tavuskuşu
Karanlık ve sansür her geçen gün yeni bir biçim alarak sürüyor. Saraydan öğretmenler odasına, meclisten okul koridorlarına, gazetelerin manşetlerinden öğrencilerin çıkardığı fanzine kadar, kendisi gibi düşünmeyen hiçbir fikre, yaşama olanağı tanımıyor iktidar.

Cımbızlanmış tümcelerle yazma irademize ve özgürlüğümüze müdahale etme hakkını elinde tutan sermaye sahipleri 12 Eylül anayasasıyla, 12 Eylül’ün eğitim sistemiyle, 12 Eylül sözcükleriyle var olmakta sınır tanımıyor.

17 yıllık öğretmenlik hayatının son 5 yılını Notre Dame De Sion okulunda sürdüren Melike Koçak öğrencilerinin, okul yönetimine rağmen, çıkardığı Tavuskuşu adlı fanzindeki yazı ve şiirler bahane edilerek işten atıldı.

Öğrencilerin yaratıcılığı için olanakları seferber etmesi beklenen okul yönetimi sansüre yaslanmak için sağlam referanslara sahip olmalı ki, öğretmen Melike Koçak’ı işten atmakta sakınca görmedi.

Türkiye Yazarlar Sendikası olarak Notre Dame De Sion yönetiminin Melike Koçak hakkında aldığı bu ilkel ve gerici kararı kınıyoruz.
İnsanın, şiirin, aydınlığın yanında yer alan Melike Koçak’ın bir an önce göreve geri alınmasını talep ederek sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz.

Türkiye Yazarlar Sendikası