29 Nisan 2024
Basın DuyurusuDuyurularKitapYazar Duyurusu

Türkiye Yazarlar Sendika (TYS) kitaplığı Antakya’da okurla yeniden buluştu!

Türkiye Yazarlar Sendikası, 6 Şubat depreminde yıkılan kitaplığını yeniden açtı.  Kitaplığın açılışı, İstanbul’dan gelen sendikamız üyeleri, yerel yazarlar ve kitapseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

Antakyalı yazar, Hikmet Güzel, Antakya halkının yalnızlaştırıldığını, kendi yaralarını kendisinin sarmaya çalıştığını vurgulayan konuşmasından sonra, depremi işleyen bir şiirini okudu. TYS Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu, kitaplığın Antakyalılar için önemine, bir buluşma alanı olacağına ve geliştirmek için yazarların halkla yan yana olacağına değindi.

TYS 2. Başkanı Mustafa Köz, kitaplığın oluşma sürecini, kitapların kent belleğini onarıcı etkisini vurgulayarak yazarların kültürel taşıyıcılığına değindi.

Açılış, depremde 7 koristini yitiren Antakya Defne Barış Korosu anısına Arapça bir şarkıyla sona erdi. Koroyu TYS üyesi İkbal Kaynar yönetti. TYS Kitaplığı her gün 11.00- 13.00 saatleri arasında okurlara açık olacak

.