24 Nisan 2024

Şairler Validebağı’nda, Aralık Ayı Buluşma Daveti

Değerli Üyemiz,

İstanbul Üsküdar’da bulunan, 1.dereceden doğal sit alanı olan Validebağı Korusu’nun ekosistemini yok ederek Koru’yu parka dönüştürecek, ticarileşmeye açacak tehditlere karşı tutulan nöbetler, 21 Haziran’da başladı. Kent hakkı, temiz havada, sağlıklı bir çevrede yaşam hakkı, Koru’da yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı için, Koru’yu yapılaşmaya açacak tüm tehditler ortadan kalkana kadar nöbet sürdürülecek.

TYS olarak onların yanında olmak, haklı mücadelelerini şiirlerimiz ve sesimizle desteklemek için her ayın ilk Cumartesi günü Validebağı Korusu’nda olacağımızı geçen ay duyurduk.

İlk buluşmamız 6 Kasım Cumartesi günüydü. Validebağı havzası sakinleri, Validebağı’nın nöbet tutan insanları ve TYS üyeleri birlikte şiirler, öyküler okuduk, düşüncelerimizi paylaşarak dayanışmayı genişlettik. Genel Başkanımız Adnan Özyalçıner’in “Yok Olan İstanbul” kitabını nöbet tutan gönüllülere armağan ettik.

Sonraki günlerde nöbet tutan gönüllüler ve sakinler, TYS dayanışmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Sevindirici bir gelişme de  hukuki mücadele alanında yaşandı. Üsküdar Belediyesi’nin düzenleme ve rehabilitasyon projesi, geçen hafta mahkeme tarafından iptal edildi.

Yasal süreçteki kazanımlara rağmen Koru üzerindeki tüm tehditler kalkana kadar Direniş devam ediyor ve edecek. Sabahtan akşama kadar her gün nöbet masaları kuruluyor, insanlara bilgi veriliyor, Pazartesi forumları sürdürülüyor, imzalar toplanıyor. Tüm koşullarda geri adım atmadan direnenlerle ikinci dayanışmamız;

4 Aralık 2021 Cumartesi günü saat 14.00’de olacak.

Şiirini ve düşüncelerini direnen insanlarla paylaşmak isteyen üyelerimiz Perşembe  gününe kadar aşağıdaki telefondan bize ulaşabilir.

Nükhet Eren0532 615 46 87

Saygılarımızla,