26 Nisan 2024

Türkiye Yazarlar Sendikası Validebağı Direnişini destekliyor.

İstanbul Üsküdar’da 1.dereceden doğal sit alanı olan Validebağı Korusu’nun ekosistemini yok ederek Koru’yu parka dönüştürecek, ticarileşmeye açacak tehditlere karşı tutulan nöbetler, 21 Haziran’da başladı. Kent hakkı, temiz havada, sağlıklı bir çevrede yaşam hakkı, Koru’da yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı için, Koru’yu yapılaşmaya açacak tüm tehditler ortadan kalkana kadar nöbet sürdürülecek.

TYS olarak onların yanında olmak, haklı mücadelelerini şiirlerimiz ve sesimizle desteklemek amacıyla her ayın ilk Cumartesi günü Validebağı Korusu’nda olacağımızı geçen ay duyurduk. İlk buluşmamız 6 Kasım Cumartesi günüydü. Validebağı havzası sakinleri, Validebağı’nın nöbet tutan insanları ve TYS üyeleri birlikte şiirler, öyküler okuduk, düşüncelerimizi paylaşarak dayanışmayı genişlettik. Genel Başkanımız Adnan Özyalçıner’in “Yok Olan İstanbul” kitabını nöbet tutan gönüllülere armağan ettik.

Direnenlerle ikinci dayanışmamız 4 Aralık 2021 Cumartesi günü saat 14.00’de,  Abdülaziz Av Köşkü’nde;

Murat Tuncel, Mustafa Köz, Nalan Çelik, Yaşar Miraç, Tahir Şilkan, Hatice Dökmen, Belgin Bıyıkoğlu, Kadir İncesu, Nükhet Eren’in

katılımıyla gerçekleşecektir.

Saygılarımızla,