28 Nisan 2024
Basın DuyurusuDuyurularYazar Duyurusu

Hasan Uğur Taşçı’yı Yitirdik

Sendikamızın üyesi şair, yazar Hasan Uğur Taşçı’yı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

1952’de Bitlis’in Ahlat ilçesinde doğan Hasan Uğur Taşçı,  Arifiye  (Sakarya) İlköğretmen Okulunu bitirdi. Farklı işlerde çalışarak 2001 yılında Tekel’den emekliye ayrıldı. Taşçı’nın Ay Doruklarda Üşüyorum (2003), Saçları Islak Gecenin (2005), Aşk Olsun Yolun (2008), Bir Yıldız Kanatırsa Geceyi (2013) adlı yapıtları yayımlandı.

Türkiye Yazarlar Sendikası olarak ailesine, yakınlarına, dostlarına, şair ve yazar arkadaşlarına başsağlığı dileriz.

TYS YÖNETİM KURULU

• BİYOGRAFİSİ
    Şair ve yazar Hasan Uğur Taşçı (D. 2 Mart 1952, Ahlat / Bitlis – Ö. 8 Haziran 2023, İstanbul).
  • İsmi bazı kitapları ve çeşitli dergilerde Hasan Taşçı, Ozan Hasan Taşçı olarak da geçer. İlköğrenimini Van’da, ortaöğrenimini Arifiye (Sakarya) İlköğretmen Okulunda bitirdi. Değişik yerlerde öğretmenlik yaptı.
  • 1979 yılında Tekel İdaresinde (Kartal-Cevizli) çalışmaya başladı. Değişik işlerde çalışarak 2001 yılında emekliye ayrıldı. 1964′ den beri İstanbul Anadolu yakasında oturuyordu.Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği, Barış Derneği üyesiydi.
  • Emekli olduktan sonra Haberde Ekspres gazetesinde edebiyat ve sanat yazıları yazdı.
  • Şiire başlamasında halk ozanı olan dedesi Âşık Polat ile babasının etkisi oldu. Şiirleri Güzel Yazılar(TYS), Berfin Bahar, Broy, Tay, Şair Çıkmazı Üç Nokta, İnsancıl, Kar Güncel Sanat, Cumhuriyet Kitap gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı. Öykü ve yazıları 2004-2005 Elçi Bey şiir yıllıklarında da yer almıştır. Ayrıca çeşitli gazetelerde tanıtım yazıları ve makaleler yazmıştır.
  • ESERLERİ (Şiir):
  • Ay Doruklarda Üşüyorum (2003),