27 Nisan 2024
Basın DuyurusuDuyurular

Cengiz Bektaş, Kuzguncuk’ta Mezarı Başında Anıldı!

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) eski başkanlarından şair mimar Cengiz Bektaş ölümünün 4. Yılında Kuzguncuk Nakkaştepe mezarlığında anıldı. Anmaya sendika yöneticileri Işın Güner Tuzcular ve Gürel Sürücü’nün yanında Vedat Günyol ödülü yürütme kurulu üyeleri katıldı.

TYS Genel Sekreteri Tahir Şilkan, Bektaş’ın aydınlanmacı, denemeci yönüne değindiği konuşmasından sonra 2. Başkan Mustafa Köz şiirin ve mimarlığın Bektaş’ta birbirini besleyen iki yaratıcılık olduğunu Bektaş’ın insana ve dünyaya bir aydın duyarlılığı ile baktığını vurguladı. Vedat Günyol Yürütme Kurulu adına söz alan Nesim Ovadya İzrail, Bektaş’ın sorumluluk bilincine ve Vedat Günyol ödüllerindeki titizliğine değindi. Afrodisyas Dergisi yöneticisi Tahsin Şimşek de Bektaş’la tanışıklığı ve edebiyata kattıklarını ifade etti.

TYS Başkanı Adnan Özyalçıner anmaya şu mesajla katıldı.
“Sevgili Cengiz, güzel kardeşim,
Yarın 21 Mart. Bahar bayramı: Nevroz. Şiir bayramı aynı zamanda: Dünya Şiir Günü.
İki bayramın da kutlu olsun!
Biliyorsun, Nevroz doğayı yeniler, şiir insanı.
Sen yapılarınla dünyayı yenileyip güzelleştirdin, şiirinle insanı yeniledin, güzelleştirdin/güzelleştiriyorsun.
Rahat uyu!”

Anmanın sonunda Cengiz Bektaş şiirleri okundu.