19 Nisan 2024
Basın Duyurusu

SABAHATTİN KUDRET AKSAL’I ANMA ETKİNLİĞİ

Tiyatro sanatçısı Levent Tülek’in sunacağı etkinlikte; Aba Müslim Çelik, Uğurtan Atakan, Ülkü Tamer, Neslihan Kılıç, Eray Canberk, Nevzat Doğan, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Aslı Durak, Adil İzci, Nurullah Can, Aksal’ın öyküleri, şiirleri ve tiyatrosu üzerine konuşacak, anılarını anlatacaklar. Türkiye Yazarlar Sendikası ve Cemal Süreya Kültür Sanat Derneğinin birlikte düzenlediği Sabahattin Kudret Aksal’ı aramızdan ayrılışının 20 yılı nedeniyle anma etkinliği 15 Nisan 2013 Pazartesi, Saat: 19.30’da Kadıköy’de, Şehir Tiyatroları Haldun Taner Sahnesinde gerçekleşecek.

Tiyatro sanatçısı Levent Tülek’in sunacağı etkinlikte; Aba Müslim Çelik, Uğurtan Atakan, Ülkü Tamer, Neslihan Kılıç, Eray Canberk, Nevzat Doğan, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Aslı Durak, Adil İzci, Nurullah Can, Aksal’ın öyküleri, şiirleri ve tiyatrosu üzerine konuşacak, anılarını anlatacaklar. İsa Çelik’in hazırladığı ve Sabahattin Kudret Aksal fotoğraflarından oluşan bir dia gösterisinin yanı sıra Aksal’la yapılmış söyleşilerden alıntılar da etkinlikte yer alacak. Emrah Eren, Gökhan Bozkurt, Esra Pamukçu, Sabahattin Kudret Aksal’ın Kahvede Şenlik Var adlı oyunundan bir bölümünü okuma tiyatrosu olarak sunacak ve Aksal’ın şiirlerinden örnekler okuyacaklar. Şiirlere, Viyolonseliyle Çağlayan Çetin eşlik edecek.

Etkinliğe giriş ücretsizdir.