25 Nisan 2024
Basın Duyurusu

EDEBİYATIMIZIN BÜYÜK KAYBI

Uzun süredir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren edebiyatımızın “ince belleği”, romancı Adalet Ağaoğlu’nu yitirdik.
“Edebiyatımızın ince belleği” dedik; çünkü bizim gibi ülkelerde “yazı insanı” olmak sadece “yazmak” demek değil. Adalet Ağaoğlu bunu en iyi bilen kuşaktandı. O, yazının hemen her alanında kalem oynatırken aynı zamandan ülkesinin toplumsal tarihini de kayda geçirdiğinin bilinciyle yazdı. Hem roman yazdı, hem düşünce üretti hem de eylem içinde oldu, hiç çekinmeden düşüncelerini söyledi.
Bu yüzden bizim için sadece Fikrimin İnce Gülü’nün, Ölmeye Yatmak’ın, Hayır’ın yazarı ölmedi, ayın zamanda örnek bir yazar, örnek bir aydın, örnek bir insan da öldü. Büyük üzüntü içindeyiz. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Karaoğlan Gençlik Merkezi Ihlamurdere Cad. No: 50/5 Beşiktaş/ İstanbul80700
www.turkiyeyazarlarsendikasi.org