20 Nisan 2024
Basın DuyurusuDuyurular

1 MAYIS ÇAĞRISI

ÜYELERİMİZE ÇAĞRI

Düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığı ülkelerde insan hak ve özgürlüklerinden söz edilemeyeceği açık bir gerçektir.

Bu gerçeği AK Parti iktidarı döneminde misliyle yaşadık/ yaşıyoruz.

Sendikamız, amaç maddesi uyarınca “Tam bir söz ve yazı özgürlüğünün gerçekleştirilmesi ve korunması için her türlü yasal mücadele yürütülerek hukuki, sosyal, kültürel, ekonomik temel hak ve özgürlükleri korumakla” yükümlüdür.

Bu bağlamda işçi, emekçi, yazar, sanatçı ve aydınlarla 1 Mayıs alanında hep birlikte başta savaşa karşı olmak üzere açlığa, yoksulluğa, işsizliğe, açlığı büyüten zamlara karşı çıkmak görevimizdir.

Bu 1 Mayıs, tek adam yönetiminin, adaletsizliğin, ötekileştirme ve her türlü eşitsizliğin ortadan kaldırılacağı bir direniş olmalıdır.

Bugün Gezi Parkı direnişinin tek adamın talimatıyla yapılan yargılanmasında olduğu gibi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 50 yıl öncesinde idam edilişlerinin hesabı sorulmalıdır.

Yolumuz, Deniz ve arkadaşlarının da istediği tam bağımsız bir ülke, özgür, demokratik bir Türkiye olmalıdır.

Türkiye Yazarlar Sendikası

Genel Başkanı