16 Ekim 2024

TYS 50. Yılında Üç Aydın Kadını “Anıt Üye” Olarak Onurlandırdı!

CUMHURİYET’İN ÜÇ ÇINARI,

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI’NIN   “ANIT ÜYE” Sİ

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 50. Yılında Üç Aydın Kadını “Anıt Üye” Olarak Onurlandırdı!

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 50. yıl kutlamaları çerçevesinde, ülkemizin kültürel ve entelektüel birikimine önemli katkılarda bulunmuş üç değerli kadını “anıt üye” olarak seçti.

TYS, bu onurlandırmaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin kültürel ve yazınsal mirasına sağladıkları büyük katkılar dolayısıyla Felsefeci İoanna Kuçuradi, İletişim Bilimci Nermin Abadan Unat ve Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ı ‘anıt üye’ yapmanın kıvancını yaşıyoruz. Cumhuriyet’in bu üç çınarı, farklı alanlarda gerçekleştirdikleri çalışmalarla yalnızca günümüzün aydınlanmasına değil, aynı zamanda tarihe unutulmayacak izler bırakmışlardır. Kuçuradi, Unat ve Çığ’ı anıt yazarlarımız arasında görmek, sendikamızın 50. yılında gericiliğe, bağnazlığa ve kültürel-toplumsal yozlaşmaya karşı mücadelemizi daha da güçlendirecektir.”

TYS, anıt üyelik onuruna önümüzdeki günlerde yazarlarla bir buluşma da gerçekleştireceğini duyurdu.