29 Nisan 2024
Basın Duyurusu

YORUMLU EMEK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ

Türkiye Yazarlar Sendikası ile redfotoğraf grubu’nun ortak çalışması olan “Göz-el Yorumlu Emek Fotoğrafları Sergisi” Mimarlar Odası Sergi Salonu Yıldız/Dış Karakol Binası’nda açılıyor. Sergi;58 fotoğrafçının 102 fotoğrafına TYS’li 102 yazarın yaptığı yorumlardan oluşuyor.

Daha önce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla “Kıraç İşçi Sendika Dayanışma Merkezi’nde” 56 fotoğrafla açılan sergi, bu defa 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle genişletilmiş olarak Mimarlar Odası Sergi Salonu’nda açılıyor.

Bu özel çalışma; emeği, üretim ilişkisi içinde fotoğraflarla somutlamak, edebiyatın dilini emek fotoğraflarında sınamak, fotoğraf sanatçısıyla yazarın yaratma algısını fotoğraflarda birleştirmek ve emekçileri, üretime dönüşen başka bir alanla, sanatla buluşturmak, onları da sanatın yaratı sürecine katabilmek amacını taşıyor.

Serginin, İstanbul ve Anadolu’da fabrikalar, üniversiteler, kültür merkezleri ve sanat galerilerini gezmesine çalışılmaktadır.
Fotoğrafların ve yorumların bir katalogda toplanması, fotoğraf gelirinin dayanışma için grevde olan işçilere bırakılması amaçlanmaktadır.

Sizleri de açılışımızda aramızda görmek isteriz.

YER: MİMARLAR ODASI SERGİ SALONU
TARİH: 28 NİSAN-18 MAYIS 2012
AÇILIŞ: 28 NİSAN CUMARTESİ 2012
SAAT: 20.00
ADRES: Barbaros Bulvarı, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası – BEŞİKTAŞ
İLETİŞİM İÇİN: Tel. 0212 259 74 74
20 Nisan 2012
TYS-redfotoğraf

Serginin YOLCULUĞU
GÖZ-EL “YORUMLU EMEK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ” BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE …
Türkiye Yazarlar Sendikası ile redfotoğraf grubu’nun ortak çalışması olan “Göz-el Yorumlu Emek Fotoğrafları Sergisi” Boğaziçi Üniversitesi’nde açıldı.
Boğaziçi Üniversite’si Elektrik, Elektronik Mühendisliğinin Kuzey Kampüsü Kare Blok’da açılışı TYS Genel Başkanı Mustafa Köz, TYS Genel Sekreteri Müslim Çelik ve redfotoğraf Grubundan Özcan Yaman yaptıkları konuşmalarda; Serginin oluşumunu ve Bilimle Sanatın birbirlerini tamamladıklarını söyleyerek Boğaziçi Üniversitesi gibi bir eğitim kurumunda serginin açılmasının önemi üzerinde durdular. Sergi;58 fotoğrafçının 103 fotoğrafına TYS’li 106 yazarın yaptığı yorumlardan oluşuyor.
Daha önce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla “Kıraç İşçi Sendika Dayanışma Merkezi’nde” 56 fotoğrafla açılan sergi, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle genişletilmiş olarak Mimarlar Odası Sergi Salonu’nda 28 Nisan – 18 Mayıs 2012 tarihlerinde açılmıştı.
YER : BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ – Kuzey Kampüs
Elektrik-Elektronik Muhendisligi Kare Blok sergi koridoru