26 Nisan 2024
Basın Duyurusu

BİR DİNLETİ

BAHARI KARŞILAYAN ŞİİRLER
Sendikamız, “Alay Köşkü Cumartesi Söyleşileri”ni bu ay “Baharı Karşılayan Şiirler”e ayırdı.
Alay Köşkü Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kitaplığı’ndaki şiir gününe Yılmaz Arslan, Ahmet Çakmak, Erkut Erdoğan, Tekin Gönenç, Fikret Görken, Mustafa Işık, Nusret Karaca, Fügen Kıvılcımer, Sabahattin Yalkın, Yılmaz Yeşildağ katılıyor.
21 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 15.00’te yapılacak etkinliğimize katılmanız, bahar sevincimizi çoğaltacaktır.

BİR EYLEM
HAYDARPAŞA İŞGALİNE KARŞI
Biliyorsunuz ki Haydarpaşa Garı kapatılıp sermayenin kasasına konmak isteniyor. Bu işgale karşı her pazar burada eylem yapılmaktadır.
22 Nisan 2012 Pazar günü saat 12.00’de Kadıköy’de Yeni İskele’de (Karaköy-Eminönü İskelesi) buluşup tarihi gara yürüyeceğiz..
Hepinizi şiirlerinizle öykülerinizle bu eyleme bekliyoruz.

BİR TOPLANTI
BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ
Sendikamız, haftalık olağan pazartesi yönetim kurulu toplantısını ayda bir “Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı” olarak Kadıköy’de Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki temsilcilik odamızda yapacaktır.
Bu haftaki toplantımız 23 Nisan Pazartesi günü saat 18.00’de başlayacaktır. Toplantı, üyelerimize açıktır.
Kadına yönelik şiddete karşı oluşturduğumuz “Kadın Yazarlar Çalışma Birimi”nin değerlendirme toplantısı da aynı yerde aynı saatte yapılacaktır.
Toplantıya katılmanız, sorunlarımızı daha kolay çözmemizi sağlayacaktır.
Bu toplantının diğer gündem maddesi de 1 Mayıs hazırlıkları olacaktır.

BİR YÜRÜYÜŞ
BU ZULÜMKÂR GÜNLERDE
İstanbul Şehir Tiyatroları’na karşı yoğunlaşan gerici saldırılara karşı tiyatro oyuncularının ve sahne emekçilerinin başlattığı direnişi destekliyoruz.
24 Nisan 2012 Salı günü saat 11.00’de Galatasaray Lisesi’nin önünde yapılacak basın açıklamasına katılıyoruz. Bu zulümkâr günlerde sanatın, kültürün, bilimin daha fazla korunması gerektiğine inanıyoruz.
Basın açıklamasından sonra sanatçılar, yazarlar Taksim’e yürüyecekler.

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI