2 Mart 2024
Yazarlar

Turgut ÜZÜM

Yazar Turgut Üzüm, 1963 Yılında Uşak-Eşme’de doğdu. 12 Eylül döneminde 2 yıl tutuklu kaldı.  Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Üzüm, kamu çalışanları sendikal hareketine aktif olarak katıldı. İş yeri temsilciliği, KESK delegesi, Tüm Bel. Sen. Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği, Tüm Bel. Sen İzmir 2 No’lu Şube’de Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2000 yılında bir yerel tarih araştırması olan “Kuva-yı Milliyeci Hacı Müftü’nün Hikâyesi” isimli kitabı, 2011 Yılında “KESK TARİHİ” isimli araştırma kitabı, 2017 Yılında “Yağmur Gelini” isimli öykü kitabı, 2021 Yılında “Ramiz Bey ve Torunları” isimli romanı, 2022 Yılında “Dedem ve Oğulları” isimli anı romanı, 2023 yılında “Kilim Kokulu Kadınlar” isimli öykü kitabı yayımlandı. Bir kamu kurumundan emekli olup İzmir’de yaşayan Üzüm, araştırma ve edebiyat çalışmalarını sürdürmektedir. 2019 Yılında kurulan, Sınırlı Sorumlu İzmir Yazarlar İşletme Kooperatifinin kurucularındandır. Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir.