4 Mayıs 2024
DuyurularYazar DuyurusuYazarlar

Gül Ayşe AYDEMİR YALDIZ

Yazar Gül Ayşe Aydemir Yaldız, 1 Aralık 1951, Denizli / Çal-Ortaköy doğumludur. Ankara, Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Okulu; İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı (Türkoloji) Bölümünü bitirdikten sonra İvriz Öğretmen Okulunda ve Bandırma Şehit Mehmet Gönenç Lisesinde öğretmenlik yaptı. Balıkesir Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı ve bu kurumdan da emekli oldu.

Başta Türk Dili ve Eğitim Dergisi olmak üzere değişik dergilerde öyküleri, yerel gazetelerde yazıları yayımlandı.

“Kadın ve Eğitim –  özellikle de kızların eğitimi – benim gözlem ve hayallerimin temel taşıdır.” diyen ve seyahat etmeyi çok seven yazar; yurt içi, yurt dışı gezilerini Bloğunda yayımlamak, fotoğraf çekmek ve seramikle uğraşmak keyif aldığı çalışmalarındandır.

Salih Yaldız ile evli olan Gül Ayşe Aydemir Yaldız’ın Hatice Bengü ve Can Emrah adlarında yetişkin iki çocuğu vardır.

“Yazları Erdek’te; kışları da Bandırma’da, yaşam penceresinden bazen huzur ve mutlulukla bazen de acılar ve gözyaşları içinde bakmaya devam ediyorum.” diyerek bu konudaki sözlerini bitiriyor. Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir.

KİTAPLARI:

ÖYKÜLERİ:

Dünyaya Tekrar Gelsem (2014),

Yaşsız Kadın (2022).

ROMAN:

Omorfo Girit – Güzel Selanik (2020)