28 Nisan 2024

Dilruba Nuray ERENLER

Türkiye Yazarlar Sendikası
Yönetim Kurulu Üyesi

Şair  Ankara’da doğdu. Nevşehir Avanos kökenli öğretmen bir ailenin kızıdır. Çocukluğu ve gençlik yılları Bursa’da geçti. Bursa Eğitim Enstitüsü Fizik Kimya Biyoloji Bölümü’nü bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Fizik Lisansıyla öğrenimini tamamladı. Sivas Gürün Lisesi, Sakarya Pamukova Lisesi, İstanbul Medine Tayfur Sökmen Lisesi ve Kartal Lisesi’nde branşı ile ilgili derslerde 24 yıl öğretmenlik yaptı. Edebiyat ve şiire olan tutkusu ortaokul yıllarında başladı.

Şiirleri ve Edebiyat Düşün Yazıları; Uyanış, Kar, Şiiri Özlüyorum, Hayal, Çağdaş Türk Dili, Papirüs , Mühür, Yaba, Şiirden , Güney, Berfin Bahar ,Üvercinka, Tmolos Edebiyat, Güncel Sanat, Edebiyatİst,Yeni Dönem, Sanat Yaprağı, Koza Düşünce, Edebiyat Nöbeti, Şehir, SonHasat, Kirpi, Gamlı Baykuş, Songemi, Karakedi, Babylon, Çınardibi isimli dergilerde ve yerel basında yayımlandı.

PEN Türkiye,  Edebiyatçılar Derneği, Dil Derneği,   Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Bursa Yazın Sanat Derneği (BuYaz), Kartal Kültür Sanat Dernekleri ve Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesidir.
Çok sayıda kurum kuruluş ve derneklerle (üyesi de olduğu ) etkinlikler düzenledi, programlarında yer aldı imza günlerine katıldı.
Kartal Belediyesi Neyzen Tevfik (Hiciv) Şiir Yarışması, Karakedi Dergisi Yunus Emre şiir yarışmasında seçici kurul üyesi oldu.
İstanbul’da yaşamaktadır. Evlidir. Mimar ve Müze Uzmanı Gizem Bengisu’nun annesidir.
Yayımlanmış üç şiir kitabından başka çok sayıda baskıya hazır dosyası bulunmaktadır.

ESERLERİ :

1- Ay Serilirken Yatağıma  (2008 -2009) Artshop Yayınları
2- Geceyi Uyut Göğsünde   (2011- 2018) Hayal Yayınları
(Bu eser 2010 “Cemal Süreya Şiir Yarışması’nda “Başarı Ödülü’ne değer görüldü.)

3- Sürela (2015-2018) Artshop Yayınları  (Bu eser 2015 Enver Gökçe Şiir Yarışması’nda yayımlanmaya hazır dosya olarak “birincilik ödülü’ ile onurlandırıldı.

Ayrıca Edebiyat Defteri, Güneşi Öpmek İçin (Egeli Kadın Yazarlar) ,Direniş Şiirleri (Artshop Yayınları), Kömür Yarası (Artshop Yayınları) Cumhuriyetten Günümüze Bursa Şiirleri, Feminİstanbul ,21.Yüzyıl Türk Şiiri Ant.(Akdoğan Yayınevi) OPA( İtalya’da) gibi Antoloji’lerde  yer alırken, bir çok “Uluslararası Şiir Festivallerine katılımcı oldu.

Bunlar:
Şiirİstanbul Festivali, Kartal ŞiirFestivali, Cemal Süreya, Dünya Şiir Günü, Dünya Barış Şiirleri, Bafra Neyzen Tevfik Şiir ve Sanat Festivali, Knidos Kültür Sanat Festivali vb.

Feminİstanbul. (Kadın Şiirleri Festivali’nde 2016 yılından beri Koordinatör)

Bazı şiirleri İngilizce, İtalyanca, Farsça dillerine çevrildi.

Bazı kitapları yayıma hazırladı. Hiç’liğin Işığında -1.NeyzenTevfik Hiciv Şiirleri Yarışması Seçkisi(2020-Kartal Belediyesi Kültür Hizmeti),Zor Olan (Şiir – Artshop Yayınları)

İletişim: [email protected]