16 Ekim 2024
DuyurularYazarlar

Zeynep MANSUROĞLU

BİYOGRAFİ

Yazar Zeynep MANSUROĞLU 14.01.1971’de Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Yeşilpınar mahallesine doğdu. Çiftçi bir ailenin yedi çocuğunun ortancası. İlk ve ortaokulu Yeşilpınar mahallesinde okudu. O dönemlerde kız çocukları pek okutulmadığı için şehirdeki liseye babası göndermedi. Liseye gidememenin eksikliğini hep içinde hissetti. Okuma arzusu içinde eline ne geçiyorsa okuyordu. Yıllar sonra eğitimine çocuklarıyla beraber başladı. Evli, Elif ve Mehmet adında iki çocuk annesidir Farklı STK’larda sosyal çalışmalarda bulundu. Beş yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde gençlere ve çocuklarla sanatsal faaliyetlerde bulunup festival çalışmaları yürüttü. Çocukları okuldayken, Okul Aile Birliği’nde on iki yıl eğitim gönüllüsü olarak çalıştı. Mor Dayanışma Kadın Derneği’nde uzun yıllar çalıştı. Halen Antakya Kültür Derneği üyesi. Dernek çatısı altında, koro ve edebiyat çalışmalarında bulunuyor. Şiir, öykü ve denemeleri çeşitli dergilerde yayımlandı. Onlarca öykü ve şiir seçkisinde ürünleri yer aldı. Hala şiir ve öykü yazıyor. Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir.