15 Eylül 2024
Basın DuyurusuDuyurular

VE SAHNE KARARDI, PERDE İNDİ

“Hayat sahnedir.” demişti Shakespeare.

İlk çığlıkla açılır perde, son replikse ölümündür.

Oyuna iyi başlamak mı yoksa onu iyi bitirmek mi önemlidir?

Her ikisi de elbette.

Sahne tozunu yuttuğun ilk gününden, perdenin örtüldüğü son gününe kadar hayat denen bu sahneyi bilinçle, eylemle doldurmanın kıvancını hepimize yaşattın Genco Erkal, sağ ol!

“Hoşça kalın dostlarım benim, hoşça kalın! Sizi canımda canımın içinde,  kavgamı kafamda götürüyorum. Hoşça kalın dostlarım benim, hoşça kalın… Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın, mendil sallamayın bana, istemez… Tek hecelik elveda.” dedin ve sahneden indin.

Özellikle bizim Nâzım’ın şiirlerine, kardeşi Brecht’in şiirlerine, tek kişilik oyunlara verdiğin soluğu ve  “çok kişilikli” sanatçı duruşunu, aydın tavrını unutmayacağız.

Sendikamızın kuruluş yıllarında da oyunların ve vicdanınla hep yanımızdaydın.

“Sınıf dayanışması”, halkının bilinçlenmesi için verdiğin emek savaşımın unutulamaz.

Bütün “DOSTLAR”ına baş sağlığı diliyoruz.