22 Eylül 2024
Basın DuyurusuDuyurular

SENDİKAMIZ 50. YAŞINI KUTLUYOR!

DÜŞÜNCENİN SOYAĞACI TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI 50. YAŞINI KUTLUYOR

Ülkemizin önemli yazar kuruluşlarından Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 50. yılını kutluyor.

1974 yılında, dönemin genç yazarları Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Bekir Yıldız, Adalet Ağaoğlu, Leyla Erbil, Tomris Uyar, Turgut Uyar, Adnan Özyalçıner, Orhon Murat Arıburnu, Ali Özgentürk, Nihat Behram öncülüğünde yola çıkan TYS, 50 yılda özellikle yazıya ilişkin bir kültürel bellek oluşturmak, düşünce ve söz söyleme özgürlüğünü savunmak amacıyla birçok etkinliğe ve eyleme imza attı.

Sendikanın 50. yıl kutlaması, Engin Ayça’nın hazırladığı “Dile Kolay: 50 Yıl, TYS 50 Yaşında” belgeseliyle başlayacaktır. Belgeselin ardından Muzaffer Özdemir türkülerle, Tiyatro Simurg ve Onur Toparlak “Yazmanın Erdemi” adlı şiir-müzik dinletisiyle, Sanat Fabrika danslarıyla, Sabahattin Taşdöğen şarkılarıyla, Mavi İz Çok Sesli Halk Türküleri Korosu da yine türkülerle izleyicilerle buluşacaktır.

Etkinlikte ayrıca Aslı Öngören, Turgay Kantürk ve Cüneyt Uzunlar Nâzım Hikmet’in Kuvâyi Milliye Destanı’ndan bir bölümü sahneleyecek. Etkinliği Gülsen Tuncer ve A. İlhan Gülek sunacak.

Sendikamızın 50. kuruluş şenliğinde yan yana olmamız, dayanışma bilincimizi daha da güçlendirmek için önemlidir.

Doğum günümüze bekliyoruz.

Türkiye Yazarlar Sendikası