16 Haziran 2024
Basın DuyurusuDuyurular

SAİT FAİK, YENİDEN BURGAZADA’DA

Sait Faik Anma töreni 24 Mayıs 2024 Cuma günü Burgazada ASSK’da gerçekleştirilecek.

Modern öykücülüğümüzün öncülerinden Sait Faik, 70. ölüm yıldönümünde öykülerinde önemli bir yer tutan Burgazada’da anılıyor.

Ada Dostları, Türkiye Yazarlar Sendikası, Darüşşafaka Cemiyeti, Adalar Su Sporları Kulübü ve Burgazada Sait Faik Abasıyanık Müzesi iş birliğiyle 24 Mayıs’ta düzenlenecektir.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın da katılacağı etkinlik Burgazada İskelesi’nde Ada Dostları Derneği Başkanı İbrahim Aycan’ın Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner’in, Burgazada Muhtarı Mustafa Biçer’in ve Adalar Belediyesi Eski Başkan Vekili Hıdır Uvaçin’in konuşmalarıyla açılacak.

Daha sonra müze müdürü Yeşim Temel eşliğinde Sait Faik Müzesi gezilecek.

Müze ziyaretinin ardından ana programa geçilecek. Program ASSK başkanı Atilla Kurban ve yönetim kurulu üyesi Ali Mengü Şeker’in konuşmaları ile başlayacak. Ada Dostları adına kurucu İsmail Hakkı Gülsoy ve Darüşşafaka Cemiyeti başkanı Oğuz Güleç’in ardından Sait Faik’in yaşamı ve öykücülüğü üzerine Adil İzci, Ayşe Sarısayın, Mustafa Köz, Beşir Özmen, A. İlhan Gülek konuşacak. Sait Faik anıtının mimarı Heykeltıraş Çağdaş Erçelik de etkinlikte yer alacak.

Öykücünün son röportajını da Nuray Gök Aksamaz ve Rüstem Kurtoğlu konuklarla paylaşacak.

Nino Varon, Engin Ayça, Haluk Önol, Behlül Ablak, Viktor Albukrek, İskender Özturanlı, Özer Kangür ve Buket Sunar ile devam edecek buluşma 1994 yılı Sait Faik Ödülü sahibi Osman Şahin’in konuşmasıyla son bulacak.

Buluşmada ayrıca yazarlar, okurlarına kitaplarını imzalayacak.