15 Ekim 2025
Basın DuyurusuDuyurular

Edebiyat Matinelerine Başladık!

Edebiyat Matineleri Devam Ediyor

“Bir Yazar, Bir Şair” Etkinliği Büyük İlgi Gördü

Türkiye Yazarlar Sendikası, yeni dönemde de “Edebiyat Matineleri” etkinlik dizisine devam ediyor. 14 Ekim 2025 tarihinde Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Bir Yazar, Bir Şair” adlı buluşma, edebiyatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Kadıköy Belediyesi’nin değerli işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Türk edebiyatının iki güçlü ismi Sennur Sezer ve Adalet Ağaoğlu, yapıtları, mücadeleleri ve edebiyatımıza kattıklarıyla anıldı. Toplumun, kadının ve emeğin sesi olmuş bu iki değerli yazar için düzenlenen program, duygusal ve ilham verici anlara sahne oldu.

Etkinliğin sunuculuğunu üstlenen Şair Nuray Gök Aksamaz, konuşmalarını iki ustanın eserlerinden yaptığı alıntılarla zenginleştirdi.
Program kapsamında, Adalet Ağaoğlu’nın kendisini anlattığı kısa bir video gösterisi yapıldıktan sonra, Ayşe Sarısayın, Adalet Ağaoğlu üzerine bir konuşma yaparken; İnci Ponat, Ağaoğlu’nun  “Yüksek Gerilim” kitabından bir öyküyü seslendirdi.

Sennur Sezer bölümünde ise, kendi sesinden “Annem ve Kuşlar” şiirini dinledikten sonra, eşi ve sendikamız genel başkanı Adnan Özyalçıner, Sennur’u onun şiir diliyle anlattı. Nükhet Eren konuşmasıyla yer alırken, Şairler Seçil Hidayet ve Mert Tutucu şairin şiirlerinden okumalar gerçekleştirdiler.

Türkiye Yazarlar Sendikası olarak, edebiyatı yalnızca anmak değil; yaşatmak ve geleceğe taşımak sorumluluğuyla bu buluşmaları sürdürmeye kararlıyız.
“Edebiyat Matineleri” dizisi, yazarların ve şairlerin sesini yeni kuşaklara ulaştırmaya, sözün emekle buluştuğu bu anlamlı geleneği büyütmeye devam edecek.

Bağlantıyı kopyala