20 Nisan 2024

BASINA VE KAMUOYUNA

Ekonomik krizin her gün derinleştiği ülkemizde,  tüm halkı ayrıştıran ve çatışma iklimi yaratan bir politika izlendiğini görüyoruz.  Devletle içiçe olan bir suç örgütü liderinin açıklamalarından, “çökme”, “katletme” , “susturma”  gibi sayısız  suçu öğreniyoruz.
Uygulanan baskıcı politikalara muhalefet edenlere en sert biçimde karşılık veriliyor. İktidarın politikalarını eleştirenler terörist olarak yaftalanarak
Ülkenin üçüncü büyük partisi “düşman” olarak tanımlanıyor ve her gün sayısız radyo ve televizyon programında, gazetelerde bu parti yönetici ve üyeleri hedef gösterilmeye devam ediliyor. “Bunlar daha iyi günler…” söylemiyle, Tek Adam rejimine karşı çıkmanın bedelinin ağır olacağı ilan ediliyor.  Mevcut iktidara karşı çıkan herkesin hedefte olduğu açıkça ifade ediliyor.
 Bu politikanın  sonucunda, İzmir’de HDP binası ateşe verilerek Deniz Poyraz adlı genç kadın vahşice katledildi. Sosyal medyada sayısız silahlı fotoğrafını paylaşan katliamcının “aile fotoğrafları” her şeyi gözler önüne seriyor.
Demokratik bir ülke, tam bir söz ve yazı özgürlüğünü savunan TYS olarak, ülkenin içine sürüklendiği bu karanlığa karşı, demokrasiden, kardeşlikten, barıştan yana bütün demokrasi güçlerine birlik ve dayanışma çağrısı yaparak demokrasi mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.

Dikilitaş Mah. Ayazmadere Cad. Akşit Plaza No:12 Kat:9 Beşiktaş / İstanbul