Abdurarhman TÜRKMEN
ABDURRAHMAN TÜRKMEN
Havza’nın Şeyhali Köyü’nde doğdum. Suluova Cumhuriyet İlkokulu’nu ve Suluova Lisesi’ni bitirdim. 2014-2015’te İstanbul Kartal Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi’nde yüz yüze Kuran’ı Kerim ve Arapça dersleri alarak dışarıdan sınav verdim. 2015-2016’da Maltepe Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi’nde Kuran’ı Kerim, Arapça, Hadis ve Hitabet derslerine ve 2016-2018’de de Maltepe Orhangazi İmam Hatip Lisesi’nde Kuran’ı Kerim ve Arapça derslerine devam ederek 24 Nisan 2018’de açıktan İmam Hatip Lisesi’ni bitirdim. 2024’te de İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Şubat dönemi mezunu oldum.
2007-2009 yılları arasında Çemberlitaş Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’nda ünlü yazar ve kültür tarihçisi Dursun Gürlek Hocamızdan Osmanlı Türkçesi kurslarına ve Galip Çakır Hocamızın da diksiyon kurslarına katılarak sertifika aldım ve burada yapılan pek çok konferanslara dinleyici olarak katıldım.
8 Temmuz 2008’de ünlü edebiyatçı ve yazar Hocam Mehmet Nuri Yardım’ın teşvikiyle kurucusu ve başkanı olduğu Cağaloğlu’daki Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’ne üye olarak burada da ünlü yazar Muhterem Yüceyılmaz, Hüseyin Movit ve Yusuf Boyacı gibi tanınmış en önemli şahsiyetlerden “Yazı Dersleri” , “Yazı Teknikleri” ve “Doğru Türkçe Konuşma” kurslarına katılarak buradan da 2008’de ve 2009’da başarı belgesi aldım. 2016 yılının Ekim ayında “Kadıköy Sanat Değişim Merkezi’nin” diksiyon kurslarına katılarak buranın 12 Şubat 2017’de yapmış olduğu Diksiyon Kurs-Bitirme ve Sertifika sınavı sonucunda buradan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı “Pekiyi” dereceyle belge aldım. En son olarak da 24 Şubat-25 Mayıs 2024’te cumartesi günleri Türk Edebiyatı Vakfı’nın diksiyon ve hitabet kursuna katılarak 25 Mayıs 2024’te vakfın düzenlediği sertifika töreni sırasında kürsüde sunumumu yaptıktan ve bir de şiir okuduktan sonra vakıf başkanı ünlü yazar ve eğitimci Serhat Kabaklı’nın elinden sertifikamı aldım.
Katılmış olduğum kitap fuarlarındaki imza günlerimde pek çok okur kitlesiyle buluşarak eserlerim yoğun ilgi gördü. İlk olarak 14 Kasım 2015’te birinci oturumuna katıldığım Beylikdüzü 34. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’ndaki imza günümde ünlü edebiyatçı yazar ve şair ve İSKİ Genel Müdürü Ergün Göknel’e, 15 Kasım 2015’teki ikinci oturumumun imza gününde de ünlü tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu (Niyazi Birinci)’na “İsmail Hami Danişmend” isimli eserimi büyük bir ilgiyle imzalı olarak takdim ettim. 14 Mayıs 2016’da İzmit 8. Kitap Fuarı’na, 11 Haziran 2017’de Kadıköy Haydarpaşa Garı’ndaki Kitap Fuarı’na, 4 Haziran 2023’te 3. Kartal Kitap Fuarı’na ve en son olarak ta 19 Eylül 2024’te Sarıyer 11. Uluslararası Kitap Fuarı’na katıldım.
2023’ten beri üyesi olduğum Türkiye Yazarlar Sendikası ve Türkiye Yazarlar Birliği’nde pekçok kültürel faaliyetlere katıldım. 2016-2024 yılları arasında “İstanbul Marmara”, “Mücadele” gazetelerinde “PTT Ulak” ve “Akıl Fikir Müessesi” dergilerinde tarihi en önemli şahsiyetlere dair aralıklı olarak makalelerim yayınlandı.
“Osmanlı Tarihiyle İlgili Tartışmalı Meseleler” isimli eserim “Book Culture Art Times” gazetesi ve “Cinius Yayınları” tarafından 1. Altın Kalem Ödülü’ne layık görülerek 14 Mayıs 2018’de Üsküdar-Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde kamera karşısında basına kısa bir röportaj verdikten sonra gece düzenlenen görkemli bir törenle 1. Altın Kalem Ödülü’nü kazandım. “Türk Büyüklerine Yapılan Saldırılar ve Bu Saldırılara Verilen Cevaplar” isimli eserimle de 3 Eylül 2022’de Beykoz-Kanlıca Mihrabat Korusu’nda kamera karşısında basına kısa bir röportaj verdikten sonra gece düzenlenen görkemli bir törenle de 2. Altın Kalem Ödülü’nü alarak mikrofon karşısında dinleyicilere eserimin içeriğiyle ilgili kısa bir konuşma yaptım.
2024 yılı itibariyle her ayın ilk cumartesi günleri düzenlenen “Sultanahmet Sohbetleri”nde yazarlarla bir araya gelerek burada da tarihi çalışmalarım ve kitabımın tanıtılmasıyla ilgili konuşma yaptım.
“İsmail Hami Danişmend” isimli eserim özellikle bilim ve edebiyat dünyasında büyük ilgi görmüştür. Ünlü Türk edebiyatçısı, yazar ve şair Hilmi Yavuz, 20 Mart 2016 tarihli yazısında bu eserimi akademik düzeyde değer bulduğuna dair çok önemli açıklamalarda bulunmuştur. Yine bu eserim Nisan 2019’da Çorum Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün “İsmail Hami Danişmend Eserleri ve Tarihçiliği” konulu yüksek lisans tezinde kaynak olarak gösterilerek tezin dipnotlarında bu eserime pekçok defa göndergeler yapılmıştır. Basında da kitaplarımın tanıtımıyla ilgili yayınlara yer verilmiştir.
7 kitabım ve tarihi önemli şahsiyetlerle ilgili yerel gazete ve dergilerde makalelerim yayınlanmıştır. İstanbul’da ikamet ederek ilmi ve fikri çalışmalarıma devam etmekteyim.
ÜYE OLDUĞUM DERNEKLER
- Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmalar Derneği (ESKADER) 2008
- Türkiye Yazarlar Sendikası 2023
- PTT Dayanışma Derneği 2023
- Türkiye Yazarlar Birliği 2023
YAYINLANMIŞ ESERLERİM
- İsmail Hami Danişmend 2015
- Osmanlı Tarihiyle İlgili Tartışmalı Meseleler 2017
- Osmangazi Bala Hatun Aşkı (Tarihi Roman) 2018
- Osmanlı Tarihinde İşlenen Saltanat Cinayetleri Meselesi 2019
- Türk Büyüklerine Yapılan Saldırılar ve Bu Saldırılara Verilen Cevaplar 2020
- Cinayetlere Kurban Gitmiş Osmanlı Padişahları 2022
- Osmanlı Aleyhinde Tezgâhlanmış Yalanlar 2024